Κοσμος

ΗΠΑ: Ρατσιστική επίθεση σε ζευγάρι Ελλήνων ομογενών επειδή μιλούσαν ελληνικά (video)

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
337099-701050.jpg

Ζευγάρι Ελλήνων ομογενών δέχθηκε ρατσιστική επίθεση μέσα σε σούπερ μάρκετ του Λος Άντζελες, επειδή μιλούσαν ελληνικά. 

Την ξενοφοβική επίθεση από μία Αμερικανίδα κατέγραψε ο άνδρας του ζεύγους Θανάσης Παπούλιας, την ανέβασε στο facebook και περιγράφει το περιστατικό - σε ανάρτηση η οποία έχει πάνω από 1.100 σχόλια. 

«Στεκόμουν στη σειρά, μιλώντας με τη σύζυγό μου Σοφία στα ελληνικά. Από το πουθενά, άκουσα κάποιον να γκρινάζει πίσω μου και φάνηκε ότι κάποιος προσπαθούσε να μου πει κάτι», σημειώνει ο Θανάσης Παπούλιας.

«Όταν γύρισα προς τη γυναίκα πίσω μου, εκείνη μου είπε "Να μιλάτε γαμημένα αγγλικά, εδώ είναι Αμερική!" Μετά χρησιμοποίησε κάθε βρισιά του μηδαμινού λεξιλογίου της. Για να με περιγράψει, για να μου πει να πάω πίσω στη χώρα μου. Αστείο, νόμιζα ότι ήμουν στη χώρα μου, τη χώρα στην οποία γεννήθηκα», πρόσθεσε.

«Το καλύτερο ήταν ότι σοκαρίστηκε όταν της απάντησα σε τέλεια αγγλικά, με αμερικανική προφορά, αλλά δεν σιώπησε. Συνέχισε να βρίζει, συνέχισε να λέει ότι εδώ είναι Αμερική. Λυπάμαι για αυτή τη γυναίκα», συμπλήρωσε, ευχαριστώντας παράλληλα το Θεό που το ζευγάρι είχε πάει για ψώνια χωρίς τα παιδιά του.

Υπάλληλος του μαγαζιού ζήτησε από την γυναίκα να αποχωρήσει, τονίζοντας ότι ανάλογες συμπεριφορές είναι ανεπιθύμητες. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ