Κοσμος

Η απάντηση της Nutella στα δημοσιεύματα

«Η ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων δεν αναφέρθηκε ποτέ στη Nutella» 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
337028-700948.jpg

Απάντηση σε δημοσιεύματα περί επικινδυνότητας του προϊόντος Nutella έδωσε η παρασκευάστρια εταιρεία. Αφορμή για τα δημοσιεύματα υπήρξε έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ασφάλεια των Τροφίμων, από τον περασμένο Μάιο, σύμφωνα με την οποία το φοινικέλαιο είναι πιο επικίνδυνο από τα άλλα φυτικά έλαια, όταν χρησιμοποιηθεί σε θερμοκρασίες άνω των 200 βαθμών Κελσίου.

Η απάντηση της παρασκευάστριας εταιρείας Ferrero είναι η εξής: «Η υγεία και η ασφάλεια των καταναλωτών αποτελεί πρώτη και απόλυτη προτεραιότητα για τη Ferrero, η οποία επιβεβαιώνει ότι όλα τα προϊόντα Ferrero είναι ασφαλή.

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), η οποία έχει αναλύσει την ύπαρξη βλαβερών προσμείξεων σε ένα μεγάλο αριθμό προϊόντων και ελαίων, δηλώνει ότι η παρουσία τέτοιων προσμείξεων εξαρτάται από τα είδη των ελαίων και των λιπαρών που χρησιμοποιούνται, καθώς επίσης και από το είδος της επεξεργασίας στην οποία υποβάλλονται.

Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, η Ferrero επιλέγει προσεκτικά πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας και ακολουθεί συγκεκριμένες διαδικασίες βιομηχανικής παραγωγής οι οποίες περιορίζουν την παρουσία  προσμείξεων σε ελάχιστα επίπεδα, συμμορφούμενη πλήρως με τις σχετικές παραμέτρους που έχει ορίσει η EFSA. Επιπλέον η εταιρεία, μέσω των ομάδων Ποιοτικού Ελέγχου, παρακολουθεί όλους αυτούς τους παράγοντες διαρκώς και εγγυάται την ασφάλεια των προϊόντων Ferrero στους καταναλωτές.

Πρόσφατα, η Ferrero παρουσίασε στην Ιταλία μία καμπάνια για τον εορτασμό των 70 χρόνων λειτουργίας της εταιρείας, τονίζοντας το πάθος της για ποιότητα το οποίο την οδηγεί στο να επιλέγει και να συνδυάζει τις καλύτερα συστατικά, όπως το φοινικέλαιο, το κακάο και τα φουντούκια».

Σημειώνεται ακόμη ότι η ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων δεν αναφέρθηκε ποτέ στη Nutella. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ