Κοσμος

Πατέρας - κόρη σώοι μετά από ένα μήνα στα κύματα (video)

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
336773-700521.jpg

Ένας Νεοζηλανδός και η μικρή κόρη του έφτασαν χτες Τετάρτη σώοι με το καταμαράν τους στην Αυστραλία, μετά από παραπάνω από ένα μήνα  που είχαν κηρυχτεί αγνοούμενοι.

Λεπτομερέστερα,   ο 46άχρονος κ. Άλαν Λάνγκντον και η εξάχρονη κόρη του Κιου είχαν ξεκινήσει για μια σύντομη θαλασσινή εξόρμηση από την Καούχια στο Μπέι οφ Άιλαντς (ανατολική Νέα Ζηλανδία), αλλά η θύελλα έσπασε το πηδάλιό τους, περιπλανήθηκαν στη θάλασσα για μεγάλο διάστημα παρασυρόμενοι συνέχεια εκτός πορείας επί εκατοντάδες ναυτικά μίλια, πέρασαν την  επικίνδυνη Θάλασσα της Τασμανίας και τελικά έδεσαν το σκάφος τους στην Ουλάντουλα, ένα λιμάνι 230 χλμ νότια του Σίντνι.

«Δεν κινδυνέψαμε καθόλου», είπε ο καπετάνιος, τονίζοντας ότι η κόρη του έχει μεγάλη εξοικείωση με τη θάλασσα. Παραδέχτηκε όμως ότι ήταν απερισκεψία να μην έχει εφεδρικό πηδάλιο. Είπε επίσης πως δεν είχε ιδέα ότι είχε δηλωθεί η εξαφάνισή του στη Νέα Ζηλανδία, ενώ η αστυνομία της χώρας του ανακοίνωσε πως ερευνούσε έτσι κι αλλιώς την υπόθεση.

Η άφιξή τους στην Ουλάντουλα έδωσε τέλος στις διεθνείς έρευνες για τον εντοπισμό τους, οι οποίες, ωστόσο, δεν είχαν φτάσει τόσο μακριά.  Τώρα το σκάφος θα επισκευαστεί και θ΄ αναχωρήσει για τη βάση του.

Υπάρχει ωστόσο και μια άλλη διάσταση: Η μητέρα του κοριτσιού, ωστόσο, που είναι σε διάσταση με τον πατέρα, είχε αναθέσει σε υπηρεσία εντοπισμού εξαφανισμένων παιδιών. Ήταν η δεύτερη φορά που χρειάστηκε να τους αναζητήσει. Πέρσι τους είχε βρει να ζουν σε αγροτική περιοχή της Νέας Ζηλανδίας.

Δείτε στο video τι είπε ο κ. Λάνγκτον και τι κάνει η κόρη του στο σκάφος:

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.