Κοσμος

Σφαγή με αποκεφαλισμούς σε φυλακή της Βραζιλίας

Ακραία σύγκρουση συμμοριών-ξερίζωσαν τις καρδιές των περισσότερων θυμάτων (video) 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
336282-698541.jpg
EPA/Jose Ferroza

33 τουλάχιστον κρατούμενοι στη φυλακή Μόντε Κρίστο της πολιτείας Ροράιμα βρήκαν αποτρόπαιο θάνατο από φυλακισμένα μέλη της ισχυρότερης συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών της Βραζιλίας.

Η αιματηρή πολύνεκρη σύγκρουση ήρθε ως πράξη αντεκδίκησης για τη σφαγή 56 μελών της συμμορίας σε άλλο σωφρονιστικό ίδρυμα, που συνέβη πριν από πέντε ημέρες στη φυλακή της πόλης Μανάους στη γειτονική Πολιτεία Αμαζόνας.  

Αποκεφαλίζοντας και βγάζοντας τις καρδιές από τα περισσότερα θύματά τους, τα μέλη της οργάνωσης PCC  (Διοίκηση Πρώτης Πρωτεύουσας) του Σάο Πάολο, επιβεβαίωσαν την ανησυχία των αρχών για τη σφοδρή και ανεξέλεγκτη ένταση της αντιπαράθεσης μεταξύ των εγκληματικών οργανώσεων που «διοικούν» τις φυλακές της χώρας.  

Σύμφωνα με φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από το εσωτερικό της φυλακής, στις οποίες διακρίνοντες δεκάδες πτώματα σε ένα λουτρό αίματος, τα θύματα-μέλη της συμμορίας CV αποκεφαλίστηκαν.  

«Η σφαγή ξεκίνησε στις 02:00 τα ξημερώματα (08:00 ώρα Ελλάδας). Δεν υπήρξε ανταλλαγή πυρών, τα θύματα σκοτώθηκαν με αιχμηρά αντικείμενα ή αυτοσχέδια όπλα», δήλωσε ο Ουζιέλ Κάστρο, υπουργός Δικαιοσύνης της Πολιτείας Ροράιμα.

Στις αγροτικές φυλακές Μόντε Κρίστο, που βρίσκονται δίπλα στην Μπόα Βίστα πρωτεύουσα της Πολιτείας, κρατούνται 1.400 άνθρωποι, αριθμός διπλάσιος από την κανονική χωρητικότητα της φυλακής.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.