Κοσμος

Χειρόγραφα σημειώματα της πριγκίπισσας Νταϊάνα πουλήθηκαν σε ιδιαίτερα υψηλή τιμή

Στα περισσότερα από αυτά αναφερόταν με τρυφερότητα στα παιδιά της, Ουίλιαμ και Χάρι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
336198-698399.jpg

Σε σημερινή δημοπρασία στο Κέμπριτζ, πουλήθηκαν χειρόγραφα σημειώματα της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Πρόκειται για έξι σημειώματα, τα οποία ανήκαν στη συλλογή του Σίριλ Ντίκμαν, ο οποίος διετέλεσε αυλάρχης του Μπάκιγχαμ για πενήντα χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί πως η τιμή πώλησης των σημειωμάτων ξεπέρασε κατά πολύ τον αρχικό στόχο.

Στα περισσότερα από τα σημειώματα, η πριγκίπισσα αναφερόταν με τρυφερότητα στα παιδιά της, Ουίλιαμ και Χάρι. Χαρακτηριστικό είναι πως σε ένα από αυτά - που έγραψε πέντε ημέρες μετά τη γέννηση του Χάρι - η Νταϊάνα ανέφερε: «Ο Ουίλιαμ λατρεύει τον μικρό αδελφό του και περνάει όλον του τον χρόνο πλημμυρίζοντας τον Χάρι με ατελείωτες αγκαλιές και φιλιά, επιτρέποντας μόλις και μετά βίας στους γονείς να πλησιάσουν.»  Το εντυπωσιακό είναι πως το συγκεκριμένο σημείωμα πουλήθηκε έναντι 3.200 λιρών, ενώ η αρχική εκτίμηση ήταν 400-600 λίρες.

Παράλληλα, πουλήθηκαν και άλλα αντικείμενα από την οικογένεια του Ντίκμαν. Ανάμεσα σε αυτά, ήταν γράμματα, καρτ-ποστάλ και φωτογραφίες άλλων μελών της βασιλικής οικογένειας, όπως του πρίγκιπα Καρόλου, του πρίγκιπα Φιλίππου αλλά και της ίδιας της βασίλισσας Ελισάβετ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.