Κοσμος

Ισπανία: Σύγχρονοι δουλέμποροι έκρυψαν μετανάστες μέσα σε βαλίτσα και στο ταμπλό του αυτοκινήτου (εικόνες)

Μαζικό κύμα έλευσης μεταναστών από το Μαρόκο στην Θέουτα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
335764-697584.jpg

Η ισπανική αστυνομία έθεσε υπό κράτηση δύο Μαροκινούς, οι οποίοι επιχείρησαν να περάσουν λαθραία Αφρικανούς μετανάστες στην πόλη Θέουτα της βόρειας Αφρικής, η οποία είναι έδαφος της Ισπανίας.

Οι δουλέμποροι είχαν κρύψει έναν νεαρό Αφρικανό σε μία γυναικεία βαλίτσα, έναν άλλο μετανάστη μέσα στο ταμπλό αυτοκινήτου και έναν τρίτο κάτω από το πίσω κάθισμα. Οι δύο εκ των τριών παράτυπων μεταναστών, οι οποίοι πιστεύεται ότι είναι από την Γουινέα, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για ιατρική παρακολούθηση.   

Σύγχρονοι δουλέμποροι έκρυψαν μετανάστες μέσα σε βαλίτσα και στο ταμπλό του αυτοκινήτου

Σύγχρονοι δουλέμποροι έκρυψαν μετανάστες μέσα σε βαλίτσα και στο ταμπλό του αυτοκινήτου

Μια 22χρονη γυναίκα από το Μαρόκο μετέφερε τη βαλίτσα μέσα στην οποία ήταν κρυμμένος ο νεαρός μετανάστης.

Τα δύο αυτά περιστατικά συνέπεσαν με ένα μαζικό κύμα λαθραίας μετανάστευσης από την υποσαχάρια Αφρική προς τον ισπανικό θύλακα της Θέουτα. Τις τελευταίες ημέρες περισσότεροι από 1.100 μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν από το Μαρόκο στην Ισπανία.

Οι μετανάστες κατέστρεψαν συνοριακό συρματόπλεγμα, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς, επέστρεψαν πίσω, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Ισπανίας. Δεκάδες μετανάστες σκαρφάλωσαν στο εξάμετρο αγκαθωτό σύρμα, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πριν τους απωθήσουν γερανοί, όπως μετέδωσε ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός, Faro TV.

Μόνο για δύο από τους μετανάστες δόθηκε έγκριση για να εισέλθουν στη Θέουτα, προκειμένου να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, ενώ οι υπόλοιποι οδηγήθηκαν στο Μαρόκο, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση της ισπανικής κυβέρνησης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ