Κοσμος

Ισραήλ: Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης ο πρωθυπουργός Νετανιάχου

Διεξάγεται έρευνα για δύο υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
335444-696922.jpg
EPA/DAN BALILTY

Σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, θα δώσει κατάθεση στην αστυνομία εντός των επόμενων ημερών, μία ημέρα αφότου ο γενικός εισαγγελέας άρχισε την ποινική έρευνα για δύο υποθέσεις στις οποίες ο Νετανιάχου εμπλέκεται.

Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι το κοινό θα ενημερωθεί εν καιρώ για το περιεχόμενο της έρευνας εις βάρος του Νετανιάχου, σημειώνοντας ότι οι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν από διάφορα μέσα ενημέρωσης, περιείχαν πολλές «προσεγγίσεις» και «εικασίες» για την υπόθεση. Πάντως, σε σχετικά δημοσιεύματα διευκρινίζεται ότι η ποινική έρευνα περιλαμβάνει δύο υποθέσεις δωροδοκίας και δόλιες οικονομικές δραστηριότητες.

Δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο τις τελευταίες εβδομάδες, ζητώντας να ενημερωθούν γιατί ο γενικός εισαγγελέας δεν είχε διατάξει ακόμα την έναρξη έρευνας για τον πρωθυπουργό, παρά τα «συντριπτικά αποδεικτικά στοιχεία» που είχαν συγκεντρωθεί.

Υπενθυμίζεται πως ο Νετανιάχου είχε παραδεχτεί ότι έχει λάβει χρήματα από τον Γάλλο μεγιστάνα Αρνό Μιμράν, ο οποίος καταδικάστηκε τον Ιούλιο σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για απάτη 283 εκατομμυρίων ευρώ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.