Κοσμος

Σε ανθρώπινο λάθος οφείλεται η αεροπορική τραγωδία που ξεκλήρισε τη Σαπεκοένσε

Οι έρευνες δείχνουν ως κύριο υπαίτιο τον κυβερνήτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
335128-695914.jpg
EPA/JUAN ANTONIO S

Σε ανθρώπινο λάθος έδειξαν οι έρευνες των Αρχών πως οφείλεται η αεροπορική τραγωδία στα βουνά της Κολομβίας, που στοίχισε τη ζωή σε 71 ανθρώπους και ξεκλήρισε τη βραζιλιάνικη ομάδα Σαπεκοένσε, αποδίδοντας ευθύνες στον κυβερνήτη και την εταιρεία που δεν προχώρησαν στη διαδικασία ανεφοδιασμού. Την ίδια ώρα επιρρίπτονται ευθύνες στους δύο πιλότους που δεν ανέφεραν τις μηχανικές βλάβες που προέκυψαν από την έλλειψη καυσίμων, ενώ στην εταιρεία καταλογίζουν υπερφόρτωση κατά 400 κιλά του αεροσκάφους το οποίο πετούσε σε μεγαλύτερο από το επιτρεπόμενο ύψος.

Σημειώνεται ότι ο κυβερνήτης ο οποίος είχε χάσει τον πατέρα του σε αεροπορικό δυστύχημα όταν ήταν δύο ετών, ήταν και συνιδιοκτήτης της εταιρείας LaMía, της οποίας συνελήφθησαν οι δύο επιζώντες ιδιοκτήτες.

«Κανένας τεχνικός παράγοντας δεν οδήγησε στο δυστύχημα, όλα ενέπλεκαν το ανθρώπινο λάθος, που προστίθεται στον παράγοντα της διαχείρισης (της πτήσης) εκ μέρους της διοίκησης της αεροπορικής εταιρείας και τη διαχείριση και οργάνωση των σχεδίων πτήσης από τις αρχές στη Βολιβία» είπε σε δημοσιογράφους ο σμήναρχος Φρέντι Μπονίγια, γραμματέας της αρχής Ασφάλειας Πτήσεων της Κολομβίας.

Οι αρχές πολιτικής αεροπορίας στη Βολιβία και η αεροπορική εταιρεία «αποδέχθηκαν τις συνθήκες πτήσης που παρουσιάστηκαν στο σχέδιο πτήσης, οι οποίες ήταν απαράδεκτες» πρόσθεσε ο Μπονίγια.

To αεροσκάφος «υπέρβαινε το ανώτερο επιτρεπόμενο βάρος των 41,9 τόνων» επισήμανε ο αξιωματούχος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ