Κοσμος

Μεξικό: Μπαράζ εκρήξεων σε αγορά πυροτεχνημάτων με τουλάχιστον 29 νεκρούς (video, εικόνες)

Καμένη γη θυμίζει πλέον η αγορά του Σαν Παμπλίτο, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
334582-694610.jpg
EPA/STRINGER

Μπαράζ εκρήξεων σημειώθηκαν σε αγορά πυροτεχνημάτων έξω από την Πόλη του Μεξικού με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 29 ανθρώπους, ενώ περισσότεροι από 70 είναι οι τραυματίες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

 Μπαράζ εκρήξεων σε αγορά πυροτεχνημάτων

Οι εικόνες που μεταδίδει η μεξικανική τηλεόραση παραπέμπουν σε εμπόλεμη ζώνη. Η αγορά πυροτεχνημάτων του Σαν Παμπλίτο έχει μετατραπεί κυριολεκτικά σε καμένη γη, ενώ μαύρα σύννεφα καπνού έχουν πνίξει την περιοχή.

Τα αίτια της έκρηξης παραμένουν αδιευκρίνιστα. Δεκάδες ασθενοφόρα και αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στον τόπο της έκρηξης. Οι αρχές συστήνουν στους ντόπιους να αποφεύγουν την περιοχή.

 Μπαράζ εκρήξεων σε αγορά πυροτεχνημάτων

Ο Ισίντρο Σάντσεζ, επικεφαλής των υπηρεσιών πρώτης βοηθείας του Τολτέπεκ, δήλωσε ότι ο αριθμός των θυμάτων δεν ήταν τελικός, καθώς τα συνεργεία έρευνας και διάσωσης συνεχίζουν να ερευνούν την περιοχή.

«Κόσμος έκλαιγε και έτρεχε πανικόβλητος προς όλες τις κατευθύνσεις», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

 Μπαράζ εκρήξεων σε αγορά πυροτεχνημάτων

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Ερουβιέλ Αβιλά τόνισε ότι προτεραιότητα είναι η φροντίδα των δεκάδων τραυματιών.

Μετά την αρχική έκρηξη τα πυροτεχνήματα συνέχιζαν να εκρήγνυνται προς όλες τις κατευθύνσεις. Πλάνα από τον αέρα έδειχναν καμμένα κιόσκια και κατεστραμμένα κτίρια.

Ο πρόεδρος του Μεξικού, Ενρίκε Πένα Νιέτο, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση στους δεκάδες τραυματίες. Πρόσθεσε ότι στρατιωτικές δυνάμεις θα μεταβούν άμεσα στην περιοχή για να συνδράμουν στο έργο των συνεργείων έρευνας και διάσωσης.

Παρόμοιες εκρήξεις και φωτιές είχαν προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στην αγορά του Σαν Παμπλίτο τον Σεπτέμβριο του 2005. Τότε είχε σημειωθεί μπαράζ εκρήξεων παραμονές του εορτασμού της ανεξαρτησίας του Μεξικού με αποτέλεσμα να τραυματισθούν δεκάδες άνθρωποι. 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY