Κοσμος

Μακελειό στο Βερολίνο: «Μείνετε στα σπίτια σας» λέει η Αστυνομία (εικόνες)

Η Άνγκελα Μέρκελ ενημερώνεται από τον δήμαρχο της πόλης και τον υπουργό Εσωτερικών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
334432-694136.jpg
EPA/MAURIZIO GAMBARINI

Έκκληση προς όλους τους πολίτες του Βερολίνου απευθύνει η αστυνομία και τους ζητά να «παραμείνουν στα σπίτια τους» μετά την εσκεμμένη επίθεση με το φορτηγό που παρέσυρε στο θάνατο τουλάχιστον εννέα ανθρώπους σε μία από τις πλέον πολυσύχναστες χριστουγεννιάτικες αγορές της γερμανικής πρωτεύουσας.

Η ανακοίνωση της αστυνομία έγινε στο Twitter. Η αστυνομία κάνει λόγο για τρομοκρατική ενέργεια και επιβεβαιώνει ότι ο οδηγός του φορτηγού έχει συλληφθεί. Ένα ακόμη άτομο, πιθανότατα ο συνοδηγός, βρέθηκε νεκρός στο φορτηγό.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian το φορτηγό ανήκε σε πολωνική εταιρεία μεταφορών, η οποία υποστηρίζει ότι έχασε κάθε επαφή με τον οδηγό του οχήματος γύρω στις τέσσερις το απόγευμα τοπική ώρα. Η εταιρεία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πειρατείας του φορτηγού.

Μακελειό στο Βερολίνο

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ενημερώθηκε για την επίθεση από τον δήμαρχο του Βερολίνου και τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας. Η Μέρκελ «πενθεί» για τα θύματα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας.

Μακελειό στο Βερολίνο

Μακελειό στο Βερολίνο

Στο μεταξύ το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας καταδίκασε την επίθεση στο Βερολίνο κάνοντας λόγο για ένα «αποκρουστικό εγκληματικό χτύπημα». 

Η επίθεση στο Βερολίνο αναπόφευκτα ξυπνά μνήμες του του μακελειού στη Νίκαια της Γαλλίας στις 14 Ιουλίου 2016, οπότε ένα φορτηγό τρομοκράτη έπεσε σε πλήθος που γιόρταζε την ημέρα της Ανεξαρτησίας της Γαλλίας, σκοτώνοντας 86 και τραυματίζοντας 434 ανθρώπους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ