Κοσμος

«Μην ξεχνάτε το Χαλέπι». «Εμείς πεθαίνουμε εκεί, εσείς εδώ» (εικόνες)

Τα τελευταία λόγια του δράστη, εν ενεργεία αστυνομικού, που δολοφόνησε τον πρέσβη Αντρέι Καρλόφ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
334418-694111.jpg

Ο Ρώσος πρέσβης στην Τουρκία, Αντρέι Καρλόφ, δολοφονήθηκε σε γκαλερί της Άγκυρας. Ο Αντρέι Καρλόφ εκπροσωπούσε τη ρωσική διπλωματία στην Τουρκία από το 2013. Ο δράστης, ο οποίος φέρεται να είχε αστυνομική ταυτότητα, είναι επίσης νεκρός. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Άγκυρας Μελίχ Γκοκτσέκ, ο δράστης ήταν εν ενεργεία Τούρκος αστυνομικός. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι βρισκόταν εκτός υπηρεσίας την ώρα που εκτέλεσε τον πρέσβη της Ρωσίας.

Αντρέι Καρλόφ

«Σήμερα στην Άγκυρα ο πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Τουρκία Αντρέι Γκενάντιεβιτς Καρλόφ δέχθηκε επίθεση από την οποία τραυματίσθηκε θανάσιμα. Θεωρούμε αυτήν την επίθεση τρομοκρατική ενέργεια», τόνισε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρίας Ζαχάροβα.

Δράστης της δολοφονίας του Ρώσου πρέσβη στην Τουρκία

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ ο ένοπλος φώναξε: «Εμείς πεθαίνουμε στο Χαλέπι, εσείς εδώ». «Μην ξεχνάτε το Χαλέπι της Συρίας» πρόσθεσε. «Όσο τα αδέλφια δεν είναι ασφαλή, ούτε εσείς θα είστε ασφαλείς. Μόνο το πτώμα μου θα φύγει από εδώ. Όσοι εμπλέκεστε στη βαρβαρότητα της Συρίας, ένας-ένας θα πληρώστε». Σύμφωνα με φωτογράφο του Associated Press ο δράστης πυροβόλησε οκτώ φορές. Στη συνέχεια εξουδετερώθηκε από την τουρκική αστυνομία.

Τη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Τουρκία καταδίκασαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και τα Ηνωμένα Έθνη. «Καταδικάζουμε την επίθεση στον Ρώσο πρεσβευτή στην Τουρκία. Δεν μπορεί να υπάρξει καμία δικαιολόγηση της επίθεσης σε διπλωμάτη ή πρεσβευτή», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών Στέφαν Ντούτζαριτς. «Ελπίζουμε οι υπεύθυνοι να αντιμετωπίσουν τη Δικαιοσύνη», κατέληξε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ