Κοσμος

O Πιτέλα «τα χώνει» σε Σόιμπλε - Eurogroup

«Η απόφαση της ευρωζώνης είναι ντροπή. Πίσω από αυτή την απόφαση είναι το κακό χέρι του Σόιμπλε...»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
333889-692535.jpg

Σε δήλωση ενάντια στην πρόσφατη απόφαση του Eurogroup, ενάντια στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας κ. Βόλφανγκ Σόιμπλε και υπέρ της ανάγκης επενδύσεων στην Ελλάδα προχώρησε ο κ. Ιταλός κ. Τζάνι Πιτέλα, επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο. 

Το κείμενο: 

«Η απόφαση της ευρωζώνης είναι ντροπή. Πίσω από αυτή την απόφαση είναι το κακό χέρι του Σόιμπλε. Είναι απαράδεκτο να ανταλλάσσεις τα δίκαια και αναγκαία κοινωνικά μέτρα, όπως η υποστήριξη σε συνταξιούχους με χαμηλό εισόδημα, με το ζήτημα του χρέους.

Πολλοί εξέχοντες οικονομολόγοι και το ΔΝΤ αναγνώρισαν ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Ζητούν το τέλος της λιτότητας σε αυτή τη χώρα. Ο ελληνικός λαός έχει ήδη συνεισφέρει πολλά. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται κυρώσεις, αλλά επενδύσεις. Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα πρέπει να επανεξετάσουν αυτή την επιβλαβή απόφαση για το καλό του ελληνικού λαού και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε οποιαδήποτε πολιτική δράση για να στηρίξουμε τον ελληνικό λαό».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πιτλέλα είναι υποψήφιος για την προεδρία του Ευρωκοινονοβουλίου. Η ψηφοφορία θα γίνει τον ερχόμενο μήνα και ο υποψήφιος χρειάζεται τις ψήφους της Αριστεράς ώστε να έχει πιθανότητες απέναντι στον ανθυποψήφιό του ΕΛΚ. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Eurovision 2024: Ένας πολιτικοποιημένος, απολιτικός και αχρείαστος διαγωνισμός
Eurovision 2024: Ένας πολιτικοποιημένος, απολιτικός και αχρείαστος διαγωνισμός

Όταν το κριτήριο για την τέχνη είναι η στάση του καλλιτέχνη απέναντι στα προβλήματα της διεθνούς συγκυρίας, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για διαγωνισμό τραγουδιού

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.