Κοσμος

Ο ΟΗΕ απέλυσε την Wonder Woman λόγω… διαφοράς στήθους (εικόνες)

Υπέκυψε στις πιέσεις φεμινιστριών που κατέκριναν τη λευκή, χυμώδη και φανταστική πρέσβειρα των γυναικών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
333799-692309.jpg

Η Wonder Woman θα μείνει στην ιστορία ως η πιο βραχύβια Πρέσβειρα του ΟΗΕ για την προβολή και προώθηση των δικαιωμάτων των Γυναικών. Κράτησε τον τίτλο της για τρεις μήνες και τελικά ο ΟΗΕ της τον αφαίρεσε υποκύπτοντας στις σθεναρές πιέσεις κυρίως φεμινιστικών οργανώσεων.

Το αρχικό σκεπτικό των αξιωματούχων του ΟΗΕ ήταν ότι η υπερ-ηρωίδα της DC Comics θα συνέβαλε σημαντικά στη χειραφέτηση των γυναικών και των κοριτσιών ανά τον κόσμο προβάλλοντας και προωθώντας την εικόνα της γυναίκας πολεμίστριας.

Wonder Woman

Η επιλογή του ΟΗΕ κρίθηκε ακατάλληλη. Τουλάχιστον 45. 000 άτομα υπέγραψαν αίτημα ζητώντας από τον οργανισμό να καθαιρέσει την ηρωίδα των κόμικ. «Αν και οι δημιουργοί της ηρωίδας είχαν καλές προθέσεις, η πραγματικότητα είναι ότι η Wonder Woman είναι μια λευκή, χυμώδης γυναίκα με καμπύλες και τεράστιο στήθος. Είναι ανησυχητικό ο ΟΗΕ να επιλέγει για πρέσβειρα χειραφέτησης την ενσάρκωση ενός pin-up κοριτσιού που διαιωνίζει τα σεξιστικά στερεότυπα. Και μάλιστα σε μια εποχή που γίνεται πρωτοσέλιδο στις ΗΠΑ και στον κόσμο η εμπορευματοποίηση των γυναικών και των κοριτσιών», επισημαίνεται στο διαδικτυακό αίτημα.

Wonder Woman

Επισήμως ο ΟΗΕ δεν έχει ακόμη εξηγήσει γιατί έπαψε την Wonder Woman από τα καθήκοντά της.   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ