- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η δίκης της κ. Κριστίν Λαγκάρντ, διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) άρχισε χτες Δευτέρα στο Παρίσι, στο ειδικής σύνθεσης Δικαστήριο της Δημοκρατίας (Cour de justice de la République, CIR).
Λεπτομερέστερα, η κ. Λαγκάρντ κατηγορείται ότ όταν ήταμ υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών (2007-2011) του κ. Σαρκοζί είχε επιτρέψει «από αμέλεια» την κατάχρηση κρατικών κεφαλαίων ύψους 400 εκατομμυρίων προς όφελος του επιχειρηματία κ. Μπερνάρ Ταπί, στενού φίλου του τότε προέδρου. Ο κ. Ταπί δεν πήρε ποτέ τα χρήματα αυτά, η γαλλική Δικαιοσύνη στράφηκε όμως κατά της κ. Λαγκάρντ.
Η πρώην υπουργός είναι αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης έως ενός έτους και πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ. Η ίδια αρνείται κάθε κατηγορία, έχει πάντως τεθεί σε άδεια από το ΔΝΤ για όσο διαρκέσει η διαδικασία. «Θα αθωωθεί κι επομένως τέτοιο ζήτημα δεν τίθεται», είπε ο δικηγόρος της κ. Πατρίκ Μεζονέβ, απαντώντας στο τι θα γίνει στο ΔΝΤ, αν η πελάτισσά του καταδικαστεί.
Το CIR δικάζει υπουργούς για αδικήματα που είχαν διαπραχθεί ενώ ασκούσαν εξουσία. Η δίκη, που αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου, είναι μόλις η πέμπτη αυτού του είδους στην ιστορία της Γαλλίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτισε μια «μεγάλη κυρία της καρδιάς»
Μια διαφωνία για την Τεχνητή Νοημοσύνη στις οικογενειακές διακοπές, ήταν μοιραία
Νέα ένταση με ιρανικούς βαλλιστικούς πάνω από τον Περσικό σε αντίποινα στις ΗΠΑ
Σχεδόν έναν χρόνο μετά τον θάνατο του θρυλικού παλαιστή - Oι ισχυρισμοί περί ιατρικής αμέλειας
Η διαδικασία «θερμικής διαφυγής» στις μπαταρίες λιθίου μπορεί να προκαλέσει ακραίες θερμοκρασίες
Στο μικροσκόπιο των αρχών παλαιότερες καταγγελίες εις βάρος του υπόπτου, που φέρεται να σχετίζονται με υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων
Είναι η τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε 16 μήνες
Ο στενός φίλος του ζευγαριού αποκάλυψε τι συμβαίνει μακριά από τις κάμερες και γιατί «κανείς δεν το μαθαίνει»
Σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα
Εξαπέλυσε πυραύλους και drones, στο στόχαστρο και δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμούζ
Η περίπτωση του 17χρονου που συνελήφθη στην Ολλανδία
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.