- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών η επικράτηση του «όχι» έγινε με μεγάλη διαφορά.
Ως εκ τούτου η συνταγματική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης δεν θα γίνει νόμος. Υπέρ του «όχι» τάχθηκε το 59,11% των ψηφοφόρων και του «ναι» το 40,89%.
Συγκεκριμένα 13.432.208 πολίτες ψήφισαν υπέρ του «ναι» και σχεδόν 20 εκατομμύρια (19.419.507) υπέρ του «όχι».

«Αναλαμβάνω την ευθύνη της ήττας», δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι σε τηλεοπτικό του διάγγελμα. «Αύριο το απόγευμα θα συγκαλέσω συνεδρίαση του τελευταίου υπουργικού συμβουλίου και θα ανέβω στο προεδρικό μέγαρο να παραιτηθώ», πρόσθεσε ο Ρέντσι. Έδωσε την διαβεβαίωση ότι η κυβέρνησή του θα δουλέψει, πριν παραιτηθεί, για την τελική έγκριση του προϋπολογισμού του 2017 και για τα τελευταία μέτρα υπέρ των σεισμοπαθών».
«Έχασα και το λέω με δυνατή φωνή: έκανα ό,τι μπορούσα, αλλά με την ήττα δεν μπορείς να σφυρίζεις αδιάφορα», τόνισε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός. Ευχαρίστησε τη σύζυγό του Ανιέζε και τα παιδιά του, με έντονη συγκίνηση. «Για να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα, δεν μπορούμε να μείνουμε γραπωμένοι στις καρέκλες μας», δήλωσε ο Ρέντσι, και εξήγησε ότι «οι ηγέτες του μετώπου του όχι θα πρέπει να αναλάβουν, τώρα, την πρωτοβουλία για την έγκριση νέου εκλογικού νόμου». «Μπορεί να χάσει, κανείς, ένα δημοψήφισμα, αλλά η χώρα μας είναι η ωραιότερη του κόσμου», είπε, παράλληλα, ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.