Κοσμος

Γέφυρες και όχι τείχη με το Μεξικό ζητούν δήμαρχοι των ΗΠΑ

Απάντηση στις προεκλογικές εξαγγελίες του Ντόναλντ Τραμπ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
332624-689416.jpg

Έκκληση να κατασκευαστούν γέφυρες με το Μεξικό και όχι τείχη απηύθυναν δήμαρχοι πολλών μεγάλων πόλεων των ΗΠΑ, απαντώντας στις σχετικές απειλές του Ντόναλντ Τραμπ.

«Κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι μπορούν να χτίσουν τείχη, όμως εμείς πιστεύουμε ότι μπορούμε να κατασκευάσουμε γέφυρες προκειμένου να περάσουμε πάνω από αυτά τα τείχη», δήλωσε ο δήμαρχος του Σιάτλ, Εντ Μάρεϊ, έχοντας δίπλα του, σε διεθνές συνέδριο στο Μεξικό, τους δημάρχους της Ουάσιγκτον, της Νέας Υόρκης, του Όστιν, του Φοίνιξ και του Πόρτλαντ.

«Εμείς όλοι αναγνωρίζουμε ότι μια εκλογική αναμέτρηση δεν θα μεταμορφώσει τους ανθρώπους των πόλεων στις ΗΠΑ, οι αξίες δεν θα αλλάξουν εξαιτίας μιας εκλογικής διαδικασίας» επισήμανε η Μίριελ Μπάουζερ, δήμαρχος της Ουάσιγκτον, αναφερόμενη και στη θέση του Ντόναλντ Τραμπ στο θέμα της κλιματικής αλλαγής.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θα αναλάβει επίσημα καθήκοντα την 20ή Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας  αποκάλεσε τους Μεξικανούς μετανάστες βιαστές και διακινητές ναρκωτικών και υποσχέθηκε να κατασκευάσει ένα τείχος στα σύνορα με το Μεξικό. Επίσης, χαρακτήρισε την κλιματική αλλαγή μια «φάρσα» που επινόησαν οι Κινέζοι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ