Κοσμος

Τραγική ειρωνεία: Η βραζιλιάνικη ομάδα είχε ζητήσει να ταξιδέψει με άλλη πτήση, αλλά δεν πήρε άδεια (εικόνες, video)

76 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από την αεροπορική τραγωδία στην Κολομβία

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
332110-688307.jpg

Εβδομήντα έξι είναι τελικά οι επιβεβαιωμένοι νεκροί του τραγικού αεροπορικού δυστυχήματος, όταν αεροπλάνο με 81 επιβαίνοντες –μεταξύ των οποίων η βραζιλιάνικη ποδοσφαιρική ομάδα Σαποεκοένσε– συνετρίβη στην Κολομβία.

Αρχικά, οι επιζώντες που είχαν ανασυρθεί ήταν έξι, αλλά ένας εξέπνευσε στο νοσοκομείο, ανεβάζοντας έτσι, τον αριθμό των νεκρών σε 76.

Προς το παρόν, τα συνεργεία διάσωσης έχουν σταματήσει την επιχείρηση ανάσυρσης εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή Αντιόκια της Κολομβίας, όπου και κατέπεσε το μοιραίο αεροσκάφος.

Σύμφωνα με την Κολομβιανή εφημερίδα «Ελ Τιέμπο» αρχικά επρόκειτο να ταξιδέψουν 23 και όχι 22 παίκτες της Σαπεκοένσε, αλλά τελικά, ο ένας εξ αυτών δεν επιβιβάστηκε. Κι έτσι, η βραζιλιάνικη αποστολή της ομάδας που για πρώτη φορά κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του «Κόπα Σουδαμερικάνα» αριθμούσε 42 άτομα εκ των οποίων οι 22 ήταν ποδοσφαιριστές.

Η τραγική ειρωνεία της τύχης όμως είναι ότι η βραζιλιάνικη ομάδα είχε ζητήσει να ταξιδέψει στην κολομβιανή πόλη Μεντεγίν με πτήση τσάρτερ από τη Βραζιλία, ωστόσο η αρμόδια αρχή της χώρας δεν έδωσε άδεια, με αποτέλεσμα η ομάδα να επιβιβαστεί από το Σάο Πάολο δύο ώρες αργότερα από το προγραμματισμένο σε εμπορικό αεροσκάφος που προσγειώθηκε στη Σάντα Καταρίνα. Από εκεί επιβιβάστηκαν στο μοιραίο αεροσκάφος.

Λίγο πριν επιβιβαστούν οι παίκτες στο μοιραίο αεροπλάνο:

Το βίντεο που ανέβασε ο ποδοσφαιριστής που διασώθηκε Alan Ruschel μέσα από το μοιραίο αεροσκάφος:

H selfie του Alan Ruschel με τον Marcos Danilo που ανέβηκε στο Snapchat:

Η στιγμή που μεταφέρεται στο νοσοκομείο στις 2 τα ξημερώματα-τοπική ώρα, σε κατάσταση σοκ ο ποδοσφαιριστής Alan Ruschel, ζητώντας να δει τους γονείς του.

Η κατάστασή του κρίνεται σταθερή.

Επιζήσασα είναι και η Ximena Suárez, αεροσυνοδός η οποία νοσηλεύεται επίσης σε σταθερή κατάσταση.

Από την ομάδα επέζησε και ο τερματοφύλακας Marcos Danilo, αλλά και ο παίκτης Jackson Follamn, όπως επίσης κι ένας αθλητικογράφος που ταξίδευε με την αποστολή ονόματι Rafael Hensen. Όλοι τους νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Selfie παικτών με τον πιλότο του μοιραίου αεροσκάφους:

Η στιγμή της συντριβής:

Ο τόπος της τραγωδίας

Δείτε live εικόνα από την Κολομβία:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ