Κοσμος

Πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του αεροσκάφους που μετέφερε βραζιλιάνικη ομάδα ποδοσφαίρου

Τουλάχιστον έξι επιζώντες, αλλά και 25 επιβεβαιωμένοι νεκροί από τους 81 επιβαίνοντες  

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
332100-688285.jpg

Αεροσκάφος με 81 επιβαίνοντες (72 επιβάτες και 9μελές πλήρωμα) συνετρίβη κοντά στο Μεντεγίν της Κολομβίας. Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση τσάρτερ από το αεροδρόμιο Βίρου Βίρου στην Σάντα Κρους της Βολιβίας. Υπάρχουν σίγουρα έξι επιζώντες, ενώ κάποια μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως οι επιζώντες είναι 13.

Πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του αεροσκάφους που μετέφερε βραζιλιάνικη ομάδα

Με το μοιραίο αεροπλάνο ταξίδευε και η ομάδα ποδοσφαίρου Σαπεκοένζε της Βραζιλίας, η οποία επρόκειτο να παίξει στους τελικούς του Κυπέλλου Νοτίου Αμερικής με την Ατλέτικο Νασιονάλ της Κολομβίας. Η αποστολή περιλάμβανε 42 άτομα (παίκτες, προπονητές, τεχνικό επιτελείο, δημοσιογράφοι κλπ).

Πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του αεροσκάφους που μετέφερε βραζιλιάνικη ομάδα

Ο δήμαρχος  της La Ceja, Ελκίν Οσπίνα, δήλωσε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 25 επιβεβαιωμένοι νεκροί και ένας πολύ μεγαλύτερος αριθμός επιζώντων. Στο μεταξύ η σφοδρή βροχόπτωση διέκοψε τις επιχειρήσεις των σωστικών συνεργείων.

Πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του αεροσκάφους που μετέφερε βραζιλιάνικη ομάδα

Ο Αλάν Ρουσέλ, αμυντικός της Σαπεκοένζε, είναι ανάμεσα στους επιζώντες και έχει ήδη μεταφερθεί σε κοντινό νοσοκομείο σύμφωνα με το ραδιοφωνικό σταθμό της Κολομβίας  360 Radio Colombia. Σώοι ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια ο τερματοφύλακας της ομάδας, Μάρκος Ντανίλο και ο Τζάκσον Φόλμαν, αλλά και ένα μέλος του ιπτάμενου προσωπικού.

Ο δήμαρχος του Μεντεγίν Φεδερίκο Γκουτιέρες, έγραψε στο Twitter ότι σπεύδει στο σημείο της πτώσης, ενώ ζήτησε από τους κατοίκους να μην πλησιάζουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις αρχές του αεροδρομίου José Maria Cordova, η οδική πρόσβαση στο σημείο της συντριβής, που βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το Μεντεγίν, δεν είναι δυνατή λόγω «των μετεωρολογικών συνθηκών».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ