Κοσμος

Τριντό: Λέοναρντ, θα μας λείψεις

Συγκινημένος και βαθύτατα θλιμμένος ο πρωθυπουργός του Καναδά για το θάνατο του «ποιητή» του Μόντρεαλ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
330340-683527.jpg

Τη βαθύτατη θλίψη του για το θάνατο του μεγάλου τραγουδοποιού, ποιητή και εικαστικού Λέοναρντ Κοέν εξέφρασε ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, με επίσημη ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, αλλά και σε πιο προσωπικό τόνο στο Twitter.

«Με βαθύτατη θλίψη πληροφορηθήκαμε σήμερα το θάνατο του θρυλικού Λέοναρντ Κοέν. Ένας τόσο ξεχωριστό και άξιο παιδί του Μόντρεαλ, ο Λέοναρντ Κοέν έφθασε στις υψηλότερες καλλιτεχνικές κορυφές ως καταξιωμένος ποιητής και ερμηνευτής παγκόσμιας εμβέλειας. Θα τον θυμόμαστε με αγάπη για τη βαθιά του φωνή, το αυτοσαρκαστικό του χιούμορ και τους στίχους που έκαναν τα τραγούδια του αγέραστα για τόσες πολλές γενιές», γράφει ο 44χρονος πρωθυπουργός του Καναδά.

«Ο Λέοναρντ Κοέν παραμένει το ίδιο εύστοχος και επίκαιρος με τη δεκαετία του '60. Η ικανότητά του να βάζει σε ένα καλούπι μια τόσο μεγάλη γκάμα ανθρώπινων συναισθημάτων τον ανέδειξε σε έναν από τους πιο επιδραστικούς, σημαντικούς και ανθεκτικούς μουσικούς όλων των εποχών. Το στιλ του κατάφερε να ξεπεράσει τις ιδιαιτερότητες της μόδας».

«Στο όνομα όλων των Καναδών», συνεχίζει στο μήνυμά του ο Τριντό, «θα ήθελα να εκφράσω τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια, στους φίλους, στους συνεργάτες και στους πολλούς, πολλούς θαυμαστές του Λέοναρντ Κοέν. Λέοναρντ κανενός άλλου καλλιτέχνη η ποίηση και η μουσική δεν είχε το δικού σου ήχο. Θα μας λείψεις».

Στο Twitter o πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό επέλεξε να αποχαιρετήσει τον μεγάλο Καναδό με τους στίχους του. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ