Κοσμος

Δεύτερος και ακόμη πιο ισχυρός σεισμός στην Ιταλία (εικόνες, video)

Τρόμος και πανικός από τη δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
328799-679879.jpg
ANSA

Νέα και δυνατότερη σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στην κεντρική Ιταλία, στις 21.18 τοπική ώρα (22.18 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με εκτίμηση του Γεωλογικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ (USGS). Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται κοντά στο χωριό Βίσο της περιφέρειας Μάρκε, 71 χλμ. νότια - νοτιοανατολικά της πόλης Περούτζια, κοντά δηλαδή στο επίκεντρο του σεισμού που σημειώθηκε δύο ώρες νωρίτερα.

σεισμός στην Ιταλία

Και αυτός ο σεισμός έγινε αισθητός στην πρωτεύουσα Ρώμη. Περιορισμένες υλικές ζημιές σημειώθηκαν στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρώμης, το οποίο εκκενώθηκε.

σεισμός στην Ιταλία

Το πρακτορείο Associated Press κάνει λόγο για δύο τραυματίες από τον πρώτο σεισμό στην κεντρική Ιταλία. Πρόκειται για κατοίκους του χωριού Βίσο, και ο τραυματισμός του ενός οφείλεται σε πτώση ψευδοροφής. Υπάρχουν επίσης πληροφορίες έχει υποστεί ζημιές μια εκκλησία κοντά στην πόλη Νόρτσια, της περιφέρειας Μάρκε.

σεισμός στην Ιταλία

Την Πέμπτη τα σχολεία στις πόλεις της Περούτζια, Τέρνι και Σπολέτο, πρόκειται, με απόφαση του δημάρχου, να παραμείνουν κλειστά. 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ