- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Μαριάνο Ραχόι θα γίνει τελικά Πρωθυπουργός
Με την αποχή των Σοσιαλιστών για να μην ξαναπάει η Ισπανία στις κάλπες
Με την ψήφο του αντιπολιτευόμενου κόμματος των Σοσιαλιστών (PSOE) οι Συντηρητικοί του Μαριάνο Ραχόι θα μπορέσουν επιτέλους να σχηματίσουν κυβέρνηση μειοψηφίας στην Ισπανία.
Ανώτερα στελέχη της ομοσπονδιακής επιτροπής του PSOE, που συνεδρίασε στη Μαδρίτη, αποφάσισαν κατά μεγάλη πλειοψηφία --139 υπέρ, έναντι 96 κατά- να απόσχουν από τη διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης που αναμένεται να διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο κοινοβούλιο, ώστε να επιτραπεί στον πρόεδρο του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (PP) να σχηματίσει νέα κυβέρνηση. Οι Σοσιαλιστές υποχώρησαν για να αποφύγουν τη νέα και τρίτη κατά σειρά προσφυγή στις κάλπες, αλλά και επειδή είναι οι ίδιοι πολιτικά αποδυναμωμένοι. Στις αρχές του μήνα ανάγκασαν σε παραίτηση τον πρόεδρο τους, Πέδρο Σάντσες, ο οποίος ήταν κατά της αποχής από την ψήφο εμπιστοσύνης.
Υπενθυμίζεται ότι ο Μαριάνο Ραχόι είναι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας από τον περασμένο Δεκέμβριο. «Η πλειονότητα των Ισπανών, περισσότεροι από το 65%, δεν θέλουν να ξαναψηφίσουν», είπε ο Ισπανός βουλευτής Ιγνάσιο Ουρκουίθου στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και πρόσθεσε, «ούτε οι ψηφοφόροι του Σοσιαλιστικού Κόμματος θέλουν εκλογές. Έπρεπε να τους ακούσουμε».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Ο θερμικός θόλος που πλήττει την ήπειρο προκαλεί πρωτοφανή ζέστη για τον Μάιο
Ιταλός τραγουδιστής καλείται να καταθέσει ως βασικός μάρτυρας στην καταγγελία κατά του διάσημου σχεδιαστή
Επιτίθεται με οργή κατά του δικαστή και προαναγγέλλει τη μεταβίβαση του «αποτυχημένου ιδρύματος» στο Κογκρέσο
O εμβληματικός χώρος δεν επιτρέπεται να μετονομαστεί χωρίς σχετική απόφαση του Κογκρέσου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.