- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ο Μαριάνο Ραχόι θα γίνει τελικά Πρωθυπουργός
Με την αποχή των Σοσιαλιστών για να μην ξαναπάει η Ισπανία στις κάλπες
Με την ψήφο του αντιπολιτευόμενου κόμματος των Σοσιαλιστών (PSOE) οι Συντηρητικοί του Μαριάνο Ραχόι θα μπορέσουν επιτέλους να σχηματίσουν κυβέρνηση μειοψηφίας στην Ισπανία.
Ανώτερα στελέχη της ομοσπονδιακής επιτροπής του PSOE, που συνεδρίασε στη Μαδρίτη, αποφάσισαν κατά μεγάλη πλειοψηφία --139 υπέρ, έναντι 96 κατά- να απόσχουν από τη διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης που αναμένεται να διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο κοινοβούλιο, ώστε να επιτραπεί στον πρόεδρο του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (PP) να σχηματίσει νέα κυβέρνηση. Οι Σοσιαλιστές υποχώρησαν για να αποφύγουν τη νέα και τρίτη κατά σειρά προσφυγή στις κάλπες, αλλά και επειδή είναι οι ίδιοι πολιτικά αποδυναμωμένοι. Στις αρχές του μήνα ανάγκασαν σε παραίτηση τον πρόεδρο τους, Πέδρο Σάντσες, ο οποίος ήταν κατά της αποχής από την ψήφο εμπιστοσύνης.
Υπενθυμίζεται ότι ο Μαριάνο Ραχόι είναι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας από τον περασμένο Δεκέμβριο. «Η πλειονότητα των Ισπανών, περισσότεροι από το 65%, δεν θέλουν να ξαναψηφίσουν», είπε ο Ισπανός βουλευτής Ιγνάσιο Ουρκουίθου στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και πρόσθεσε, «ούτε οι ψηφοφόροι του Σοσιαλιστικού Κόμματος θέλουν εκλογές. Έπρεπε να τους ακούσουμε».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η AfD και η αριστερή BSW ψήφισαν από κοινού
Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη
«Είναι κρίμα που χάνουμε έναν ισχυρό εταίρο»
Στο επίκεντρο το κόστος των σπουδών και η επένδυση Κούσνερ
Ο εφιάλτης για το οικονομικό σχέδιο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Από τον καυγά προκλήθηκε το τραύμα στο κεφάλι του Diddy με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Η κόκκινη γραμμή της Αθήνας
Τι ανακοίνωσε το Βατικανό
«Η δίκη έχει πολιτικά κίνητρα και αποσκοπεί στον αποκλεισμό από την πολιτική ζωή»
Xαρακτήρισε παράνομες τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Το τέλος μιας παράδοσης αιώνων;
Ο ΥΠΕΞ Ζαν-Νοέλ Μπαρό προειδοποιεί για ξένες παρεμβάσεις στις επερχόμενες εκλογές
Η ερώτηση που την έφερε σε δύσκολη θέση
Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ενίσχυση των υπηρεσιών υποστήριξης θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης
Ο 19χρονος «αρχικυνηγός ποντικιών» της βρετανικής πρωθυπουργικής κατοικίας υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης κύστης
Σοκαριστικές καταγγελίες στη δίκη του κωμικού
Γείτονες ενημέρωσαν τις αρχές για το άγριο, διπλό έγκλημα
4 φορές τουλάχιστον έχουν εκδηλωθεί φέτος πυρκαγιές σε χώρους ανακύκλωσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.