Κοσμος

Το Ισλαμικό Κράτος αντεπιτίθεται στα δυτικά του Ιράκ

Αντιπερισπασμός από την Μοσούλη με επίθεση στην επαρχία Ανμπάρ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
328406-678763.jpg
EPA/AHMED JALIL

Δυνάμεις του επονομαζόμενου Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσαν επίθεση στην επαρχία Ανμπάρ στο δυτικό Ιράκ σε μια προσπάθεια αντιπερισπασμού των ιρακινών κυβερνητικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί γύρω από την Μοσούλη με στόχο την απελευθέρωση της πόλης από το «χαλιφάτο».

Ο δήμαρχος της πόλης Ράτμπα δήλωσε ότι δέχονται σφοδρές επιθέσεις από τρία μέτωπα και απηύθυνε έκκληση για βοήθεια προς την κυβέρνηση του Ιράκ. Τον Ιούνιο του 2014 οι τζιχαντιστές κατέλαβαν την Ράτμπα, αλλά τέσσερις μήνες οι δυνάμεις του Ιράκ την ανακατέλαβαν.  

Στο μεταξύ, οι κουρδικές δυνάμεις των Πεσμέργκα πλησιάζουν την Μοσούλη από τα βορειοανατολικά, ενώ οι κυβερνητικές δυνάμεις κινούνται από τα νότια. Οι δυνάμεις των Κούρδων ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν νέες επιθέσεις την Κυριακή κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Μπασίκα.

Ο κλοιός γύρω από το Ισλαμικό Κράτος σφίγγει και οι τζιχαντιστές απαντούν με βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας σε διάφορες πόλεις του Ιράκ. Την Παρασκευή 46 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Κιρκούκ, 170 χλμ νοτιοανατολικά της Μοσούλης, από επίθεση αυτοκτονίας του ISIS. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ