Κοσμος

Διαγωνισμός: Μια νύχτα στο φέρετρο του Δράκουλα

Προσοχή, η προθεσμία τρέχει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
327712-677261.jpg

Δείπνο στο φως των κεριών και ύπνος σε φέρετρα ντυμένα με βελούδο, στην κρύπτη του κόμη Δράκουλα,  στις 31 Οκτωβρίου που γιορτάζεται το Halloween: αυτό πουλάει η γνωστή εταιρία Airbnb, σ΄ένα ζευγάρι νικητών του διαγωνισμού που διοργανώνει.

Λεπτομερέστερα, το ζευγάρι που θα κερδίσει τον διαγωνισμό θα περάσει από το λαβύρινθο των σκοτεινών διαδρόμων του κάστρου για να ανακαλύψει το μυστικό πέρασμα που οδηγεί στην τραπεζαρία. Εκείί θα τους περιμένει ένα πλουσιοπάροχο δείπνο υπό το φως των κεριών, ακριβώς όπως το είχε αφηγηθεί ο Ιρλανδός συγγραφέας Μπραμ Στόκερ,  στο εξειρετικό επιστολικό, μεταγοτθικό μυθιστόρημά του «Δράκουλας», δημιουγώντας το γνωστό μύθο. 

Οι νικητές του διαγωνισμού της Airbnb θα είναι οι πρώτοι επισκέπτες που θα διανυκτερεύσουν στο κάστρο Μπραν του 14ου αιώνα (το λεγόμενο και «Κάστρο του Δράκουλα», στα Καρπάθια), εδώ και 70 χρόνια, από τότε που το κομμουνιστικό καθεστώς της Ρουμανίας είχε διώξει  τους ιδιοκτήτες του, τη βασιλική οικογένεια των Αψβούργων. Το 2006, η μετακομουνιστική κυβέρνηση  επέστρεψε  το κάστρο  στους απογόνους των Αψβούργων. Ο χώρος έχει γίνει μουσείο και αποτελεί σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο.

(Στη φωτογραφία ο Κρίστοφερ Λι στο ρόλο του Δράκουλα).

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ