- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νέα ιστορικό χαμηλό για το κόμμα της Μέρκελ - τι δείχνει νέα δημοσκόπηση
Άνοδος για το SPD αλλά και το αριστερό Die Linke
Nέα ιστορικά χαμηλά στην πρόθεση ψήφου καταγράφουν oι Χριστιανοδημοκράτες αλλά και το βαυαρικό κόμμα των Χριστανοκοινωνιστών (CDU/CSU), σε δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στη Bild.
Αν την επόμενη Κυριακή είχαν εθνικές εκλογές στη Γερμανία το κόμμα της καγκελαρίου Μέρκελ θα λάμβανε μόλις 29,5% σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa, η οποία έγινε για λoγαριασμό της γερμανικής εφημερίδας και δημοσιεύεται την Τρίτη.
Άνοδο παρουσιάζουν αντίθετα, το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) και το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke). Το μεν πρώτο θα λάμβανε 22% (+1%), ενώ το δεύτερο 12% (+0,5%).
Το Κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) παραμένει στάσιμο, αλλά συγκεντρώνοντας το διόλου ευκαταφρόνητο 15%. Οι Πράσινοι με ποσοστό 11%, παρουσιάζουν μείωση της τάξεως του 0,5%, όπως και το Γερμανικό Φιλελεύθερο Κόμμα (FDP) με το ποσοστό του να ανέρχεται στο 6,5% σε σχέση με την αντίστοιχη προηγούμενη δημοσκόπηση.
Με τα ποσοστά αυτά «θα μπορούσαν να γίνουν διάφοροι κυβερνητικοί συνασπισμοί μετά τις εθνικές εκλογές» σχολίασε ο Χέρμαν Μπίνκερτ, διευθυντής του Ινστιτούτου Insa, στη γερμανική εφημερίδα. Η Γερμανία βρίσκεται μπροστά από τις πιο συναρπαστικές εκλογές της ιστορίας της. «Η απόσταση μεταξύ CDU/CSU και SPD φθίνει» επισήμανε, διότι ο νυν συνασπισμός μεταξύ τους θα είχε αθροιστικά μόλις 51,1%, αλλά και για ένα κοκκινο-κοκκινο-πράσινο συνασπισμό δεν θα υπήρχε πλειοψηφία, αφού αθροιστικά τα τρία κόμματα (SPD-Die Linke-Die Gruenen) θα έφταναν σε ποσοστό μόνο 45%.
Άγνωστο πάντως παραμένει εάν οι τελικά οι Φιλελεύθεροι (FDP) θα καταφέρουν να εισέλθουν αυτή τη φορά στη Βουλή (το όριο είναι 5%), ώστε να μπορούν να συμπεριληφθούν στα πιθανά μετεκλογικά σενάρια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Τζον Άμπεντσαϊν έβαλε τέλος στη ζωή του, μετά από σύλληψη για υλικό παιδικής πορνογραφίας
Αποκαλύψεις του BBC - Στέγαζε γυναίκες σε πολυτελή διαμερίσματα, ενώ η βρετανική αστυνομία αρνούνταν να τον ερευνήσει
Συνεχίζεται η πίεση των ΗΠΑ προς τους συμμάχους της
Τι κι αν το YouTube τον πετάει από την πλατφόρμα, ο influencer συνεχίζει τα ακραία challenges
Κύμα κυβερνοεπιθέσεων μέσω Signal πλήττει υψηλόβαθμους πολιτικούς και διπλωμάτες
«Κανείς δεν περνάει τα Στενά χωρίς την άδειά μας», δήλωσε ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ
«Η Ελλάδα παίζει ήδη ρόλο σταθεροποιητή και την επόμενη μέρα θα είναι ακόμη πιο κρίσιμη», τόνισε στην ATHENS VOICE o Αμερικανός διπλωμάτης
Ο αποκλεισμός του mobile internet έχει δυσαρεστήσει πολλούς Ρώσους τους τελευταίους μήνες
Όσα άλλαξαν τις τελευταίες ημέρες σε πολλές εταιρείες
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών αναμένεται σήμερα το βράδυ στο Ισλαμαμπάντ, μαζί με μια μικρή ομάδα αντιπροσώπων
Η συγκινητική ιστορία του πιτσιρικά που έκλεψε την παράσταση
Η ακρίβεια στα καύσιμα λόγω του πολέμου στο Ιράν και η οικονομική αβεβαιότητα βουλιάζουν τα ποσοστά αποδοχής του
Η μακροσκελής ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες δασικές πυρκαγιές στην ιστορία της Ιαπωνίας, δεύτερη σε έκταση μετά από εκείνη του 2025 στο Όφουνατο
Επιχειρησιακό πλαίσιο για το Άρθρο 42.7 με φόντο τις δηλώσεις Τραμπ
Γυναίκα περιγράφει τη διαδικασία λίγο πριν το τέλος
Έκθεση προειδοποιεί για ζοφερές προοπτικές το 2026
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του ο γνωστός ράπερ
Νέα διαγραφή καναλιών λόγω παραβίασης όρων - Εντείνεται η ανησυχία για επικίνδυνες πρακτικές
«Ποιον από τους δύο;» είπε ατάραχη στους αστυνομικούς - Πιθανή η θανατική ποινή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.