Κοσμος

O Χίτλερ ήταν τζάνκι (εντελώς όμως)

Μα μόνο τον τελευταίο χρόνο του πολέμου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
326679-674596.jpg

Ο Αδόλφος Χίτλερ είχε καταντήσει «αλλοπρόσαλλο σούπερ τζάνκι» κατά την τελευταία χρονιά του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, υποστηρίζει ένα καινούργιο βιβλίο για τον Γερμανό ναζί δικτάτορα.

Λεπτομερέστερα, ο βραβευμένος Γερμανός συγγραφέας κ. Νόρμαν Όλερ, στο βιβλίο του «Blitzed: Ναρκωτικά στη ναζιστική Γερμανία» ή «Το απόλυτο σπιντάρισμα», το οποίο κυκλοφορεί σήμερα Πέμπτη 6 του Οκτώβρη στον Καναδά, επαναφέρει μια θεωρία γνωστή από παλιότερες μελέτες, αλλά στηριγμένη τώρα σε αρκετά νέα στοιχεία: ότι τόσο ο γερμανικός στρατός γενικά στον πόλεμο, όσο και ο Χίτλερ μετά ο καλοκαίρι του 1944 (οπότε και έγινε η αποτυχημένη δολοφονική απόπειρα εναντίον του, που τον τραυμάτισε και τον μισοκούφανε, αλλά δεν τον σκότωσε), είχαν πλήρη εξάρτηση από ναρκωτικές ουσίες και ειδικά την ηρωίνη και παραπλήσια προϊόντα.

Το βιβλίο, που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο ημερολόγιο του Δρ Τέο Μόρελ, που ήταν ο προσωπικός γιατρός του Χίτλερ, εξηγεί μ’ αυτό  τον τρόπο την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του δικτάτορα τον τελευταίο χρόνο του πολέμου, και ειδικά την  αδυναμία του στη λήψη αποφάσεων, κάτι που συνέβαλε στο να επιταχυνθεί η ναζιστική ήττα.

Μάλιστα οι Σύμμαχοι, που είχαν τη δυνατότητα να δολοφονήσουν τον Χίτλερ μέσα στο 1945, δεν το έκαναν, κρίνοντας ότι πιο γρήγορα θα ηττηθεί η Γερμανία με ηγέτη αυτόν, παρά με κάποιον άλλο.   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ