Κοσμος

Το πρώτο αεροδρόμιο στον κόσμο κατασκευάστηκε στο νότιο Ιράκ για τις αποστολές των Σουμέριων στο Διάστημα (video)

Υπουργός των Μεταφορών σε σουρεαλιστική συνέντευξη Τύπου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
326286-673453.jpg

Ο υπουργός των Μεταφορών στο Ιράκ πιστεύει ότι οι αρχαίοι Σουμέριοι ταξίδεψαν πρώτοι στον Πλούτωνα με διαστημόπλοια και ότι είναι αυτοί ήταν που κατασκεύασαν το πρώτο αεροδρόμιο στον κόσμο περίπου το 5000 π.Χ. Ο υπουργός Καζέμ Φιντζάν εξήγησε ότι οι Σουμέριοι χρειάζονταν το αεροδρόμιο για τις αποστολές τους στο Διάστημα και πρόσθεσε πως σε μία από αυτές ανακάλυψαν τον μακρινό πλανήτη.

Ο Χαϊντέρ αλ Χοεΐ, ερευνητής στο Κέντρο Ακαδημαϊκών Σιιτικών Μελετών, ο οποίος πόσταρε το βίντεο της συνέντευξης Τύπου, σχολίασε στο Twitter: «Άβολη στιγμή και δε νομίζω ότι μπορούσε κάποιος να φέρει αντίρρηση».

Οι Σουμέριοι ήταν αρχαίος λαός ο οποίος εμφανίστηκε στη περιοχή της Μεσοποταμίας μεταξύ 6000 και 4000 π.Χ. Ονόμαζαν τους εαυτούς τους Ελ-ε-γκιρ (οι άνθρωποι με το μαύρο κεφάλι). Ανέπτυξαν τη γεωργία, το εμπόριο, τη ναυτιλία και ήταν επιδέξιοι τεχνίτες του χαλκού. Οι πρώτες πόλεις, όπως η Εριντού και η Ουρούκ, είχαν επίσης μεγάλους ναούς χτισμένους στην αρχή από λασπότουβλα. Πολλά είναι τα ευρήματα που ανακαλύφθηκαν κατά τις ανασκαφές της δεκαετίας του ’30 και αρκετοί ναοί έχουν σήμερα αποκατασταθεί.

«Το πρώτο αεροδρόμιο του πλανήτη λειτούργησε εδώ», τόνισε ο Ιρακινός υπουργός σύμφωνα με την ιστοσελίδα Memo και συμπλήρωσε: «οι άγγελοι ήταν Σουμέριοι» και «τα διαστημόπλοια των Σουμέριων εκτοξεύονταν από εδώ». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ