Κοσμος

Κέιτ ΜακΓουίλιαμς: Νέα, γυναίκα και ιπτάμενη

Η 26χρονη Βρετανή είναι πλέον η νεότερη χειριστής αεροσκαφών στον κόσμο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
325647-671890.jpg

Σε ηλικία 26 ετών η Βρετανή Κέιτ ΜακΓουίλιαμς είναι πλέον η νεότερη χειριστής εμπορικών αεροσκαφών στον κόσμο. Η Κέιτ από το Καρλάιλ είναι ένα ανερχόμενο αστέρι του πληρώματος της αεροπορικής εταιρείας easyJet. Πρόσφατα προήχθη σε θέση που παίρνουν συνήθως ιπτάμενοι σε μεγαλύτερη ηλικία. Εκπρόσωπος της εταιρείας, μάλιστα, επιβεβαιώνει ότι η Κέιτ ΜακΓουίλιαμς είναι η πιο νέα πιλότος εμπορικών αεροσκαφών του κόσμου.

Κέιτ ΜακΓουίλιαμς

Η Βρετανή ξεκίνησε τις πρώτες δοκιμαστικές της πτήσεις σε μικρά αεροσκάφη σε ηλικία 13 ετών και έκανε την πρώτη της σόλο πτήση σε ηλικία 16 ετών. Ξεκίνησε να εκπαιδεύεται ως πιλότος την ημέρα των 19ων γενεθλίων της. Όπως λέει η ίδια η Κέιτ όλοι, επιβάτες και συνάδελφοι, σχολιάζουν την ηλικία της και μένουν «έκπληκτοι και εντυπωσιασμένοι» με την ταχύτατη πρόοδό της στο πιλοτήριο.

«Προσωπικά πιστεύω ότι δεν παίζει κανένα ρόλο η ηλικία μου. Έχω περάσει την ίδια κατάρτιση και είχα την ίδια πορεία όπως κάθε άλλος πιλότος και έτσι έχω αποδείξει ότι είμαι ικανή ανεξάρτητα από την ηλικία μου. Τώρα με ρωτούν πόσο χρονών είμαι σε καθημερινή σχεδόν βάση, πράγμα το οποίο δεν γινόταν όταν ήμουν συγκυβερνήτης σε αεροσκάφη. Πολλές φορές αυτή η ερώτηση έρχεται από το πλήρωμα θαλάμου επιβατών αλλά μερικές φορές θέλουν πολύ να μάθουν και οι επιβάτες. Όταν τους λέω ότι είμαι 26, οι περισσότεροι άνθρωποι μένουν έκπληκτοι και εντυπωσιασμένοι με την επιτυχία μου σε μια τόσο νεαρή ηλικία», λέει η Κέιτ ΜακΓουίλιαμς.

Επιπλέον, όπως αναφέρει είναι μια από τις λίγες γυναίκες που έχουν πάρει τέτοια προαγωγή στο χώρο και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Πλέον εργάζεται με βάση το Διεθνές Αεροδρόμιο Γκάτγουικ και πετάει με Airbus A319 και A320 σε περίπου 100 προορισμούς στον κόσμο, μεταξύ άλλων στο Ρέικιαβικ, το Τελ Αβίβ και στο Μαρακές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ