- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στη φυλακή για 100 χρόνια ο πατριός που έπνιξε την κόρη της συζύγου του σε πισίνα (video)
Οι «ματωμένες» διακοπές του τρίχρονου κοριτσιού από το Μεξικό
Ο Χοσέ Νταβίντ Ν. καταδικάστηκε σε κάθειρξη 100 ετών για τον θάνατο διά πνιγμού της τρίχρονης κόρης της συζύγου του, κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών τον Αύγουστο του 2015 στην πόλη Μορέλια στο νοτιοδυτικό Μεξικό.
Ο πατριός του άτυχου κοριτσιού καταγράφηκε από κάμερα του ξενοδοχείου στη Μορέλια να πετάει με βία το παιδί στην πισίνα, την ώρα που κολυμπούσαν άλλα δύο άτομα –τα οποία δεν αντέδρασαν στο θέαμα– και να το κρατάει κάτω από το νερό τραβώντας του τα μαλλιά. Σε άλλο στιγμιότυπο διακρίνεται να το πετά ντυμένο στην πισίνα και το κοριτσάκι να βουλιάζει απλώνοντας το χέρι απεγνωσμένα για βοήθεια, με τον πατριό να μην κάνει τίποτα για να τη σώσει αν και γνώριζε ότι η μικρή δεν ήξερε κολύμπι. Όταν έπειτα από κάμποση ώρα της πέταξε ένα σωσίβιο, η τρίχρονη ήταν πολύ εξαντλημένη για να το φτάσει, ενώ φαίνεται να την πετάει και πάλι με βία μέσα στην πισίνα.
Όλα αυτά έγιναν ενόσω η μητέρα κοιμόταν στο δωμάτιό της και συνειδητοποίησε ότι το παιδί της πνίγηκε μόνο όταν κατέβηκε στην πισίνα για βόλτα με τον σύζυγό της. Εκεί το βρήκε αναίσθητο και κάλεσε βοήθεια. Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.
Το στιγμιότυπο, που προκάλεσε κύμα οργής στη Νότια Αμερική, προβλήθηκε στο δικαστήριο και συνέβαλε καταλυτικά στη βαριά καταδίκη του πατριού.
Συγκεκριμένα, οι ένορκοι πρότειναν για τον πατριό, ο οποίος παρέμεινε σιωπηλός καθόλη τη διάρκεια της δίκης δηλώνοντας έκπληξη για το γεγονός ότι το παιδί πνίγηκε ενώ σύμφωνα με τη μητέρα γνώριζε ότι το κορίτσι δεν ήξερε κολύμπι, κάθειρξη 40 ετών. Ωστόσο οι δικαστές Χουάν Σαλβαδόρ Αλόνσο Μεχία, Άνα Λίλια Γκαρσία Καρντόνα και Νόε Ρέγες Μίγιαν, έχοντας δει και το βίντεο, έκριναν ένοχο των Χοσέ Νταβίντ Ν. για ειδεχθή δολοφονία πρώτου βαθμού από πρόθεση. Η Άνα Λίλια Γκαρσία Καρντόνα, που διάβασε την καταδίκη, είπε ότι ο άνδρας όχι μόνο πέταξε το παιδί στην πισίνα αρκετές φορές, αλλά το τράβηξε κι από τα μαλλιά κάτω από το νερό, ενώ κρατούσε το μικρό του σώμα με τέτοιο τρόπο ώστε αυτό να μην μπορεί να αναπνεύσει.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υποχώρηση του ενδιαφέροντος και οι αποτυχημένες προσπάθειες επίλυσης
Στο στόχαστρο οι αμερικανικές βάσεις σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν
Τα δεδομένα της οικονομίας, της εξωτερικής πολιτικής και της αμυντικής πολιτικής της Τουρκίας
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την εφαρμογή μέτρων ναυτικού αποκλεισμού κατά του Ιράν
Ξεκίνησε για τον Βόρειο Πόλο, όλα ανατράπηκαν, δεν το έβαλε κάτω, δε σταμάτησε και απλώς άλλαξε πορεία
Προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους να περιορίσουν τις εξωτερικές δραστηριότητες
Η ανατολική Ελλάδα στις περιοχές με τον μεγαλύτερο κίνδυνο, δηλώνουν Έλληνες ερευνητές
«Ήταν το τέλος του πολιτικού μου ταξιδιού», δήλωσε ο συγκινημένος
Η Βικτόρια Βιγιαρουέλ έκανε ειδική αναφορά στον πόλεμο των Φόκλαντ του 1982
Αντιδράσεις από την Καθολική Εκκλησία και μελών του ιατρικού κλάδου
«Μόνο οι ανόητοι δεν αλλάζουν γνώμη», απαντάει ο υπουργός Εξωτερικών
Ο ηγέτης του Reform UK θέλει να κλείσει τα στόματα όσων τον κατηγορούν για διαφθορά
Αναμνήσεις από το διαμέρισμα της οδού Αρνάλδας στη Λευκωσία κι από τα γεγονότα που άλλαξαν την Κύπρο
Η μετοχή βρίσκεται επικίνδυνα κοντά στο να πέσει κάτω από την τιμή των 135 δολαρίων της δημόσιας προσφοράς
Η «Συμμαχία των Προθύμων» ετοιμάζεται για ασκήσεις μαζί με το Κίεβο
Η Μητροπολιτική Αστυνομία συνέλαβε έναν 20χρονο για απειλητική ανάρτηση κατά του ηγέτη του Reform UK
Η θεραπεία στην οποία υποβάλλεται για καρκίνο πάει «πραγματικά καλά»
Eξακολουθεί να καταβάλλει σχεδόν 7,5 εκατ. δολάρια
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε στο Κίεβο νέα συμφωνία σύμπραξης
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας «ευχαριστεί» για την προσοχή που τράβηξε πάνω του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.