Κοσμος

Κατέρρευσε κτίριο στο Τελ Αβίβ: Σύγχυση με τον αριθμό των εγκλωβισμένων (εικόνες, video)

Τουλάχιστον 6 τραυματίες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
323598-666315.jpg
EPA / ATEF SAFADI

Πολλοί άνθρωποι τραυματίσθηκαν και πολλοί άλλοι φέρονται αγνοούμενοι σήμερα το πρωί μετά την κατάρρευση ενός κτιρίου στο βορειοανατολικό Τελ Αβίβ, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία. Όπως έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες διάσωσης, πρόκειται για ένα υπό κατασκευή υπόγειο γκαράζ και εννέα άνθρωποι πιστεύεται πως είναι παγιδευμένοι.

Οι διασώστες έκαναν γνωστό πως ένας άνθρωπος τραυματίσθηκε σοβαρά και πέντε ελαφρά. Απομακρύνθηκαν όλοι από το κτίριο.

Όμως πολλοί εργάτες που δούλευαν στο εργοτάξιο δεν έχουν δώσει το «παρών», ανακοίνωσε η αστυνομία χωρίς να κάνει γνωστό τον αριθμό τους. Η ισραηλινή τηλεόραση έκανε λόγο για 15 αγνοούμενους.

Δεν είναι σαφείς οι συνθήκες στις οποίες συνέβη η κατάρρευση του κτιρίου. Τηλεοπτικές εικόνες δείχνουν ένα μεγάλο υπόγειο εργοτάξιο. Η σκεπή φαίνεται να έχει καταρρεύσει, προκαλώντας την κατάρρευση των επιπέδων που βρίσκονταν από κάτω.

Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής δήλωσε πως αρχικά κατέρρευσε τμήμα της τριώροφης δομής, με αποτέλεσμα να πέσει ένας γερανός και να κατεδαφίσει ακόμη μεγαλύτερο μέρος του κτιρίου του πάρκινγκ, που είχε εν μέρει ολοκληρωθεί.

Σημαντικά σωστικά μέσα έχουν σταλεί επιτόπου. Η περίμετρος έχει αποκλεισθεί για να διευκολυνθεί η αποστολή βοήθειας.

«Όταν έφτασα, έπεσα πάνω σε πολλούς τραυματίες που είχαν ακόμη τις αισθήσεις τους και είχαν βγει μόνοι τους από τα συντρίμμια», δήλωσε ο Μοσέ Λεβί, ένας εθελοντής της σωστικής οργάνωσης United Hatzalah.

«Η στέγη ενός γκαράζ φαίνεται πως κατέρρευσε. Την ώρα που μέλη της ομάδας πρώτων βοηθειών περιέθαλπαν επιτόπου τους τραυματίες, ενημερωθήκαμε ότι υπάρχουν αγνοούμενοι και είναι πιθανόν παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια», δήλωσε σύμφωνα με την United Hatzalah.

Από τα σωστικά συνεργεία έγινε γνωστό πως μερικοί από τους εννέα ανθρώπους που πιστεύεται πως είναι παγιδευμένοι στα συντρίμμια έκαναν επαφή με τους διασώστες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ