- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Οργή στην Ιταλία με τη μακάβρια σάτιρα του Charlie Hebdo για τον πολύνεκρο σεισμό
Σεισμόπληκτοι με πέννες και θύματα στα ερείπια από λαζάνια
Αποδοκιμάστηκε στην Ιταλία η σάτιρα του γαλλικού εντύπου Charlie Hebdo για τον καταστροφικό και πολύνεκρο σεισμό που έπληξε τη χώρα. Το περιοδικό αντλεί την έμπνευσή του από την ιταλική κουζίνα για να εικονογραφήσει τραυματίες και θύματα του σεισμού. Το σκίτσο δημοσιεύτηκε στην τελευταία σελίδα του νέου τεύχους του γαλλικού περιοδικού με τίτλο: «Σεισμός α λα ιταλικά».
Σε αυτό, απεικονίζεται δύο όρθιοι αιματοβαμμένοι τραυματίες και από πάνω γράφονται: «Πέννες με σάλτσα τομάτας» και «πέννες ογκρατέν». Δίπλα είναι ένας σωρός από ερείπια και πτώματα σε στρώσεις -στο σκίτσο, «λαζάνια».

Στο ίδιο τεύχος, γίνεται αναφορά στο σεισμό λέγοντας: «Περίπου 300 νεκροί σε σεισμό στην Ιταλία. Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν ο σεισμός φώναξε "Αλλάχου Άκμπαρ" πριν χτυπήσει».
Ο δήμαρχος του ιταλικού Αματρίτσε που θρηνεί πάνω από 200 νεκρούς δήλωσε εξοργισμένος: «Μα πώς στο διάβολο κάνεις σάτιρα με νεκρούς;».
Οι αντιδράσεις ήταν τέτοιες που η γαλλική πρεσβεία στη Ρώμη έβγαλε ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζει την υποστήριξη του Παρισιού στην Ιταλία και κρατά αποστάσεις από το σκίτσο. «Η Γαλλία έχει εκφράσει τα ειλικρινέστερα συλλυπητήριά της για αυτήν την τεράστια τραγωδία και έχει προσφέρει την υποστήριξή της, και προς τούτο είναι και η γαλλική πρεσβεία στη διάθεση των ιταλικών Αρχών. Είμαστε δίπλα στην Ιταλία σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, και όσον αφορά τα σκίτσα στον τύπο, γίνεται σεβαστή η ελευθεροτυπία. Το σκίτσο του Charlie Hebdo δεν εκφράζει απολύτως τη θέση της Γαλλίας» ανέφερε η γαλλική πρεσβεία στη Ρώμη.
Στη συνέχεια, το Charlie Hebdo επανήλθε με σκίτσο που δημοσίευσε στο Facebook. Σε αυτό, μία τραυματίες μισοθαμμένη στα ερείπια απευθύνεται στους Ιταλούς και λέει: «Δεν έχτισε το Chralie Hebdo τα σπίτια σας, η μαφία τα έχτισε».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σενάριο πρόωρης αποχώρησης από την ΕΚΤ
Τα προηγούμενα σχόλια για τις γυναίκες στα γυμναστήρια
Ο «πιο διάσημος» podcaster του κόσμου στρέφεται εναντίον του προέδρου
Ποιους συγγραφείς θεωρεί πιο ρεαλιστικούς
Κρυμμένα σε μπουκάλια σαμπουάν και κρέμας τα ερπετά
Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα
Οι άλλοι ενδιαφερόμενοι και ο ρόλος της Μποτσουάνας
Η αντιπαράθεση εκτείνεται από τα Στενά του Ορμούζ, στην είσοδο του Περσικού Κόλπου, έως τα Στενά Μπαμπ ελ Μαντέμπ
Μπαράζ επιθέσεων με drones και πλήγματα σε διυλιστήρια σηματοδοτούν την αποτυχία της πρωτοβουλίας
Η συμπλοκή καθυστέρησε την προσγείωση
Από το περιβάλλον του Τραμπ παραδέχονται τώρα ότι δεν χειρίστηκαν σωστά την απομάκρυνσή της
Τι απαντά ο Λευκός Οίκος
Το ενοίκιο αυξάνεται από 450 σε 1.200 ευρώ.
Η ανάρτηση του Τραμπ στο Truth Social
Τραγικός απολογισμός και τέσσερις αγνοούμενοι - Πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και καταστήματα
Τι είχε αποκαλύψει ο αδελφός του συντρόφου της
Η απάντηση που προκάλεσε νέα ερωτήματα για την δικηγορική της επάρκεια
Η αντίδραση της 58χρονης γυναίκας όταν άρχισε να νιώθω μουδιασμένη τη γλώσσα της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.