Κοσμος

Νιου Χάμσαϊρ, ΗΠΑ: Κέρδισαν Σάντερς, Τραμπ

Προκριματικές για το προεδρικό χρίσμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
319559-628617.jpg

Ο δισεκατομμυριούχος λαϊκιστής τηλε-αστέρας κ. Ντόναλντ Τραμπ (Ρεπουμπλικάνοι) και ο σοσιαλδημοκράτης γερουσιαστής του Βερμόντ κ. Μπέρνι Σάντερς (Δημοκρατικοί, φωτογραφία) είναι οι καθαροί νικητές στις εκλογές για το χρίσμα των κομμάτων τους, που έγιναν χτες Τρίτη στη μικρή ανατολική πολιτεία του Νιου Χάμσαϊρ των ΗΠΑ.

Τα αποτελέσματα, πριν ακόμα καταμετρηθούν όλες οι ψήφοι:

Δημοκρατικοί: Σάντερς 58%, Χίλαρι Κλίντον (πρώην γερουσιαστής και υπουργός Εξωτερικών, σύζυγος πρώην προέδρου) 40%

Ρεπουμπλικάνοι: Τράμπ 34%, Τζον Κάσιτς (κυβερνήτης του Οχάιο) 16%,Τζεμπ Μπους (γιος και αδερφός πρώην προέδρων, πρώην κυβερνήτης στη Φλόριντα ο ίδιος) 12%, Μαρκ Ρούμπιο (γερουσιαστής στη Φλόριντα) με 12%, Τεντ Κρουζ (γερουσιαστής του Τέξας) 11%.

Δήλωση Σάντερς: «Να είστε σίγουροι ότι η νίκη μας απόψε θα εξασφαλίσει την απελπισμένη αντίδραση των χρηματοοικονομικών ελίτ της χώρας και του πολιτικού κατεστημένου οι οποίοι θέλουν να σταματήσουν την καμπάνια μας να αλλάξουμε την Αμερική»

Δήλωση Κλίντον: συγχάρηκε τον Σάντερς και υποσχέθηκε να γίνει η υποψήφια που λύνει προβλήματα αντί απλώς να τα δηλώνει, ενώ παραδέχτηκε ότι είχε δρόμο να διανύσει προτού κερδίσει την ψήφο των νέων σε ηλικία ψηφοφόρων.

Το Νιου Χάμσαϊρ είναι η δεύτερη πολιτεία όπου γίνονται προκριματικές εκλογές.Είχε προηγηθεί η Αιόβα, ενώ σειρά έχουν η Νεβάντα και η Νότια Καρολίνα. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ