Κοσμος

Χάνιμπαλ Λέκτερ αλά πολωνικά

Καταζητείται αποκεφαλιστής - «σαμουράι»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
319469-628517.jpg

Πανευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι αρχές της Πολωνίας σε βάρος του κ. Καγιετάν Ποζνάνσκι, που κατηγορείται ότι αποκεφάλισε μια καθηγήτρια με τον τρόπο του Χάνιμπαλ Λέκτερ, του κανίβαλου ψυχίατρου της ταινίας «Η σιωπή των αμνών».

Λεπτομερέστερα, οι πολωνικές αρχές λένε πως ο 30άχρονος αδύνατος, κοντός, καστανός βιβλιοθηκάριος δεν έχει ποινικό μητρώο, ούτε και είναι γνωστό αν πάσχει από κάποια ψυχική ασθένεια. Θωρείται «πολύ επικίνδυνος», έχει μάλλον διαφύγει στη δυτική Ευρώπη και η φωτογραφία του είναι τώρα παντού.

Τα πολωνέζικα μίντια μεταδίδουν ότι ο κ. Ποζνάνσκι παρέδιδε μαθήματα αρχαίας ποίησης τα οποία συνόδευε με μακάβριες φωτογραφίες, ενώ ήταν και συλλέκτης σπαθιών σαμουράι. Το θύμα του ήταν μια νεαρή καθηγήτρια ιταλικών, που θα έκανε μάθημα σπίτι της στο βιβλιοθηκάριο. Εκεί ο 30άχρονος φέρεται ότι την αποκεφάλισε με ένα από τα σπαθιά του, ενώ στη συνέχεια μετέφερε πτώμα και κεφάλι στο δικό του σπίτι, με ταξί. Μετά έβαλε φωτιά στο διαμέρισμά του για να σβήσει τα ίχνη του και εξαφανίστηκε.

Οι πυροσβέστες ανακάλυψαν κεφάλι και κορμί σε διαφορετικούς σάκους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ