Κοσμος

Τζεμπ Μπους: Θα χτυπούσα προληπτικά τη Βόρεια Κορέα αν ήμουν πρόεδρος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
319344-628371.jpg
EPA/JIM LO SCALZO

Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων Τζεμπ Μπους δήλωσε πως αν ήταν πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής θα προέβαινε σε ένα προληπτικό πλήγμα εναντίον της Βόρειας Κορέας, εφόσον κάτι τέτοιο κρινόταν «απαραίτητο για να είμαστε ασφαλείς».

Η δήλωση του Τζεμπ Μπους πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια ντιμπέιτ στο Νιου Χαμσάιρ, συμπίπτοντας με την εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς από τη Βόρεια Κορέα.

Οι υποψήφιοι για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων που συμμετείχαν στην τηλεμαχία χρησιμοποίησαν την είδηση ασκώντας κριτική στην στρατηγική του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα απέναντι στη Βόρεια Κορέα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος προηγείται στις δημοσκοπήσεις για τις προκριματικές στο Νιού Χαμσάιρ που θα γίνουν αυτήν την εβδομάδα, αλλά ήρθε δεύτερος στις πρώτες στη χώρα που έγιναν την περασμένη Δευτέρα στην Αϊόβα, είπε ότι θα πρέπει να ασκηθούν περισσότερες πιέσεις στην Κίνα για να συγκρατήσει τη Βόρεια Κορέα.

«Η Κίνα λέει ότι δεν ασκεί τόσο μεγάλο έλεγχο στη Βόρεια Κορέα. Έχουν τεράστιο έλεγχο», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ προσθέτοντας πως «ας αφήσουμε την Κίνα να λύσει το πρόβλημα αυτό, μπορούν να το κάνουν γρήγορα και χειρουργικά. Αυτό θα πρέπει να κάνουμε με τη Βόρεια Κορέα».

«Δεν καταλαβαίνουν τίποτα άλλο εκτός από σκληρότητα και δύναμη», δήλωσε ο κυβερνήτης του Νιού Τζέρσεϊ Κρις Κρίστι. «Χρειαζόμαστε έναν δυνατό ηγέτη που θα κοιτάξει αυτούς τους ανθρώπους στα μάτια και θα πει: «Δεν θα το ανεχθούμε αυτό», πρόσθεσε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ