Κοσμος

Ο πόλεμος δεν εμποδίζει τα κορίτσια της Συρίας να κάνουν όνειρα για το μέλλον (video, εικόνες)

Mας λένε τι θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν για να βοηθήσουν την πατρίδα τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
319140-628134.jpg

Οι ηγέτες της διεθνούς κοινότητας, αντιπρόσωποι φιλανθρωπικών και μη κυβερνητικών οργανώσεων, αξιωματούχοι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών μεταβαίνουν στο Λονδίνο για τη Διεθνή Διάσκεψη δωρητών «Supporting Syria and the Region» («Υποστηρίζοντας τη Συρία και την Περιοχή»). Η Διάσκεψη, η τέταρτη του είδους της, σκοπεύει να συγκεντρώσει το ποσό των εννέα δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους εκατομμύρια πολίτες της εμπόλεμης Συρίας αλλά και για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης που επηρεάζει γειτονικές χώρες και την Ευρώπη.

Η Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης (IRC) και άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις που συμμετέχουν στη Διάσκεψη θα εστιάσουν στο πόσο έχει επηρεάσει ο πόλεμος τις γυναίκες και τα κορίτσια της Συρίας. Υπολογίζεται ότι 700.000 παιδιά της Συρίας στερούνται εκπαίδευσης και εκφράζονται φόβοι ότι αυτή θα είναι η «χαμένη γενιά» της χώρας αν δεν γίνει κάτι άμεσα. Ένα από τα προγράμματα του IRC με την ονομασία «Όραμα όχι Θύμα» μαθαίνει δεξιότητες σε κορίτσια του κόσμου ώστε να μπορούσαν να κυνηγήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τον εαυτό τους.

Επτά κορίτσια της Συρίας που έχουν βιώσει τον πόλεμο, την απώλεια και ζουν σε καταυλισμό προσφύγων στην Ιορδανία μας έχουν ήδη φανταστεί τι θα ήθελαν να γίνουν όταν μεγαλώσουν και πώς μέσα από το επάγγελμά τους θα μπορούσαν να βοηθήσουν τη χώρα τους να ορθοποδήσει αν κι όταν έρθει η ειρήνη.

Η IRC έστειλε τη φωτογράφο Μέρεντιθ Χάτσισον στην Ιορδανία για να συναντήσει αυτά τα κορίτσια. Με τη φαντασία των κοριτσιών η φωτογράφος έστησε το σκηνικό της μελλοντικής τους καριέρας.

Νεσρίν, 11 ετών, αστυνομικός

image

Νουρ, 16 ετών, δικηγόρος

image

Ράμα, 13 ετών, γιατρός

image

Μερουά, 13 ετών, ζωγράφος 

image

Χάτζα, 12 ετών, αστροναύτης

image

Φατίμα, 16 ετών, αρχιτέκτονας

image

Αμάνι, 10 ετών, πιλότος

image

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ