Κοσμος

Γιατί οι Νορβηγοί ντύνουν τα αρκουδάκια δικτάτορες; (εικόνες)

Χνουδωτοί Χίτλερ και Καντάφι απειλούν την υγεία των παιδιών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
318576-627274.jpg

Υπάρχει ένας μεγάλος κίνδυνος μέσα στο παιδικό δωμάτιο, ο οποίος περνά απαρατήρητος και ξεγελά τους γονείς γιατί είναι χνουδωτός και χαριτωμένος. Ίσως αν τα λούτρινα ζωάκια έμοιαζαν στον Αδόλφο Χίτλερ, στον Μουαμάρ Καντάφι και στον Κιμ Γιονγκ Ιλ οι γονείς να συνειδητοποιούσαν ότι το παιδί τους κινδυνεύει. Σύμφωνα με τη Νορβηγική Καρδιολογική και Πνευμονολογική Εταιρεία (LHL)τα αρκουδάκια συγκεντρώνουν σκόνη, η οποία ευθύνεται για την εμφάνιση αλλεργιών και άσθματος στα παιδιά. Για αυτό και η LHL στη νέα της εκστρατεία χρησιμοποιεί αφίσες με χνουδωτούς - δικτάτορες και την επισήμανση: «Τα αρκουδάκια μπορεί να είναι επικίνδυνα».

image

Η νορβηγική Εταιρεία έχει δημιουργήσει μία ξεχωριστή μονάδα, που ασχολείται με το γεγονός ότι ο αριθμός των παιδιών που υποφέρουν από άσθμα και αλλεργίες έχει τετραπλασιαστεί από το '70, καθώς πάνω από το 20% των παιδιών σήμερα επηρεάζονται από αυτές τις καταστάσεις. «Εστιάζουμε στο παιδικό δωμάτιο γιατί θέλουμε να σταματήσουμε το πρόβλημα του άσθματος και των αλλεργιών εν τη γενέσει του. Όλες οι κούκλες είναι επικίνδυνες αν δεν πλένονται τακτικά. Για τα παιδιά, τα λούτρινα ζωάκια μπορεί να αποδειχθούν όσο επικίνδυνοι είναι οι χειρότεροι δικτάτορες του κόσμου», τόνισε στην ιστοσελίδα «Local» μέλος της Εταιρείας.

image

Η εκστρατεία έχει πετύχει το στόχο της, διότι πριν από ένα μήνα ελάχιστοι γνώριζαν την ύπαρξη της εταιρείας LHL. «Έχουμε καταφέρει να γίνουμε θέμα συζήτησης. Πιο σημαντικό είναι ότι οι γονείς συνειδητοποίησαν ότι πρέπει να πλένουν τακτικά τα παιχνίδια αυτά». Ωστόσο, ο επικεφαλής της Εβραϊκής Κοινότητας έχει ενστάσεις κυρίως για την επιλογή του Χίτλερ. Πιστεύει ότι ένα αρκουδάκι με το πρόσωπο του εξωραΐζει την εικόνα του Γερμανού δικτάτορα στα μάτια των παιδιών. «Παράλογη και μακάβρια» χαρακτήρισε την εκστρατεία αυτή και ένας Νορβηγός κοινωνιολόγος μιλώντας στην ιστοσελίδα «Local».

Støvsamlere

Gir du barna en trygg start på livet?Gå inn på www.lhl.no/stovsamlere for å lære mer om hvordan du gjør barnerommet tryggere.

Posted by LHL Astma og allergi on Wednesday, 20 January 2016

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν η ανθρώπινη ζωή στη Γάζα έχει λιγότερη αξία από ένα σύνθημα 
Όταν η ανθρώπινη ζωή στη Γάζα έχει λιγότερη αξία από ένα σύνθημα

Η άδεια διέλευσης ενός Παλαιστινίου προς την Αίγυπτο κόστιζε στη μαύρη αγορά 5.000 δολάρια για έναν ενήλικα και 7.500 δολάρια για ένα παιδί. Το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη οι τιμές αυτόματα διπλασιάστηκαν

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY