- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Η Αυστρία ξαναχτυπά: «Προσωρινός αποκλεισμός της Ελλάδας από Σένγκεν»
Αν δεν κάνει περισσότερα για την φύλαξη των συνόρων
Για «προσωρινό αποκλεισμό» της Ελλάδας από τη ζώνη ελεύθερης κυκλοφορίας Σένγκεν, αν η Αθήνα δεν ενισχύσει περαιτέρω τον έλεγχο των συνόρων της αντιμετωπίζοντας την εισρροή των προσφύγων, έκανε λόγο σήμερα Σάββατο η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ.
«Αν η κυβέρνηση της Αθήνας δεν κάνει επιτέλους περισσότερα για την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων της Ε..Ε, τότε θα πρέπει να μιλήσουμε ανοικτά για έναν προσωρινό αποκλεισμό της Ελλάδας από τον χώρο Σένγκεν», δήλωσε η Μικλ-Λάιτνερ στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας Die Welt, σύμφωνα με αποσπάσματα που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
«Όταν ένα κράτος του [χώρου] Σένγκεν δεν εκπληρώνει για μεγάλο διάστημα τις υποχρεώσεις του και δεν δέχεται βοήθεια παρά μόνον απρόθυμα, τότε δεν απαγορεύεται να το σκεφτούμε», προσέθεσε, χαρακτηρίζοντας «μύθο» την ιδέα ότι «τα ελληνο-τουρκικά σύνορα δεν είναι δυνατό να ελεγχθούν».
«Η υπομονή πολλών Ευρωπαίων έφθασε στα όριά της [...] Μιλήσαμε πολύ, τώρα πρέπει να δράσουμε. Πρόκειται για την προστασία της σταθερότητας, της τάξης και της ασφάλειας στην Ευρώπη», επέμεινε.
«Όταν ένα κράτος του [χώρου] Σένγκεν δεν εκπληρώνει για μεγάλο διάστημα τις υποχρεώσεις του και δεν δέχεται βοήθεια παρά μόνον απρόθυμα, τότε δεν απαγορεύεται να το σκεφτούμε», προσέθεσε, χαρακτηρίζοντας «μύθο» την ιδέα ότι «τα ελληνο-τουρκικά σύνορα δεν είναι δυνατό να ελεγχθούν».
«Η υπομονή πολλών Ευρωπαίων έφθασε στα όριά της [...] Μιλήσαμε πολύ, τώρα πρέπει να δράσουμε. Πρόκειται για την προστασία της σταθερότητας, της τάξης και της ασφάλειας στην Ευρώπη», επέμεινε.
Οι δηλώσεις της κ. Μικλ-Λάιτνερ έρχονται τη στιγμή που, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Financial Times», η Ευρώπη εξετάζει σχέδιο που ουσιαστικά θα αποκλείσει τη χώρα μας από τη Ζώνη Σένγκεν μέσω αυστηρών ελέγχων στα σύνορα με την ΠΓΔΜ.
Το Γαλλικό Πρακτορείο επισημαίνει πως η προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε. είχε απορρίψει τον Δεκέμβριο το σενάριο ενός αποκλεισμού της Ελλάδας από τον χώρο Σένγκεν.
«Δεν είναι νομικά δυνατό να αποκλεισθεί ένα κράτος από τη ζώνη Σένγκεν», είχε διαβεβαιώσει ο υπουργός Μετανάστευσης του Λουξεμβούργου, ο Ζαν Άσελμπορν, η χώρα του οποίου ασκούσε τότε την προεδρία του Συμβουλίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επικοινωνία Δένδια και Τασούλα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων
Χαοτική η κατάσταση στην καρδιά της αλβανικής πρωτεύουσας
«Εγγυημένες συντάξεις» έγραφαν τα πλακάτ στα χέρια 25.000 διαδηλωτών
Με τη στήριξη των Πατριαρχείων και των Εκκλησιών Ελλάδος και Κύπρου θωρακίζεται το καθεστώς της Μονής
Δεύτερος γύρος κινητοποιήσεων κατά της κυβέρνησης - Αυξημένα μέτρα ασφαλείας
Ο Γάλλος πρόεδρος καταδικάζει την αιματηρή επίθεση με έναν νεκρό και πέντε τραυματίες
Η Ελλάδα ήταν Ιδρυτικό μέλος του Ο.Η.Ε. το 1945.
Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σχολίασε τη σύντομη θητεία της Κέιτι Ζακάρια
Χιλιάδες memes δημιουργήθηκαν, περιγελώντας τον πανικό και την απόγνωση της
Η κυβέρνηση Τραμπ προσφεύγει πριν βγουν τα αποτελέσματα
«Πρέπει να βοηθήσουμε τις γυναίκες να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους», δηλώνει
Το μοναδικό μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που είχε συμμετάσχει κατά το παρελθόν, ήταν η Σάρα Φέργκιουσον, η πρώην σύζυγος του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου. το 2009
Για «τρομοκρατική επίθεση από «ομάδα εξτρεμιστών» , μιλά η κυβέρνηση της Ιορδανίας - Kαταδικάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ
Καταστηματάρχες και κάτοικοι επικαλούνται φόβους για την ασφάλειά τους
To κόμμα δεν απαντά σε ερωτήματα για τη γνησιότητα τους
Συναγερμός μετά τον θάνατο δύο Ισραηλινών στρατιωτών σε ανταλλαγή πυρών στη Χεβρώνα
Το κόμμα του προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αλλά ο σχηματισμός κυβέρνησης παραμένει ανοιχτός
Τι επιβεβαιώνουν οι Φιλιππίνες
Φόβοι για έκτροπα και λεηλασίες το Σάββατο - Αναβλήθηκε το ταξίδι Μακρόν στην Αφρική
Η 23χρονη αποδίδει τους θανάτους των παιδιών σε εμβολιασμό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.