Κοσμος

Τι λέει η θεία του Αϊλάν για το σκίτσο του «Charlie Ηebdo»

Αθέμιτη η σκύλευση του πνιγμένου παιδιού στο Αιγαίο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
317322-625510.jpg

«Είναι αηδιαστικό, αλλά πρέπει να το αγνοήσουμε… Θέλω οι άνθρωποι να σεβαστούν τον πόνο της οικογένειάς μας που δεν είναι πλέον η ίδια μετά την τραγωδία… Είναι άδικο να μας πληγώνουν και πάλι».

Με αυτές τις διαδοχικές αναρτήσει και δηλώσεις ου αφορούν προκλητικό εξώφυλλο του «Charlie Ηebdo» αντέδρασε η θεία του Αϊλάν, του πνιγμένου παιδιού που πέρυσι συγκλόνισε όλο τον πλανήτη, από τη στιγμή που διαδόθηκε η φωτογραφία με το ξεβρασμένο στις τούρκικες ακτές πτώμα του.

Το γαλλικό σατιρικό έντυπο κυκλοφόρησε αυτή τη βδομάδα με σκίτσο που δείχνει  δύσμορφο νεαρό άντρα να κυνηγάει γυναίκες με τις παλάμες του ανοιχτές, ενώ το συνοδευτικό κείμενο ρωτάει «Τι θα γινόταν ο Αϊλάν αν μεγάλωνε;» και στη συνέχεια απαντάει «Θα ‘χούφτωνε’ γυναίκες στη Γερμανία». Το σκίτσο υπογράφεται από τον Riss (τον κ. Λοράν Σουρισό), διευθυντή έκδοσης και συσχετίζει τον Αϊλάν με τις σεξουαλικές επιθέσεις που δέχτηκαν πρόσφατα πολλές Γερμανίδες στην Κολωνία από πρόσφυγες.

Η θεία του Αϊλάν, η κ. Τίμα Κούρντι, ζει στο Βανκούβερ του Καναδά, όπου κατάφερε να μεταφέρει την υπόλοιπη οικογένειά της. Ο αδερφός της είναι ο πατέρας του πνιγμένου παιδιού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ