- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ταυτοποιήθηκε ο καμικάζι του Σεν Ντενί στο Παρίσι
Ο 25χρονος Βελγομαροκινός Σάκιμπ Άκρου είχε συμμετάσχει στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου
Ταυτοποιήθηκε ο καμικάζι ο οποίος ανατινάχθηκε την 18η Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια της εφόδου της αστυνομίας σε διαμέρισμα του Σεν Ντενί, βόρεια του Παρισιού, μερικές ημέρες μετά τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, Πρόκειται για τον 25χρονο Βελγομαροκινό Σάκιμπ Άκρου, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο εισαγγελέας που έχει τεθεί επικεφαλής των ερευνών για τις επιθέσεις.
Ο Σάκιμπ Άκρου γεννήθηκε την 27η Αυγούστου 1990 στο Βέλγιο και η ταυτότητά του επαληθεύτηκε χάρη στη σύγκριση γενετικού του υλικού με υλικό που είχε ληφθεί από τη μητέρα του, διευκρίνισε ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολέν σε ανακοίνωσή του.
Οι ερευνητές θεωρούν ότι ο καμικάζι είχε συμμετάσχει στις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου σε καφέ και εστιατόρια του Παρισιού μαζί με τον φερόμενο ως εγκέφαλο των επιθέσεων Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο οποίος επίσης σκοτώθηκε στην έφοδο στο Σεν Ντενί.
Συνολικά έχουν ταυτοποιηθεί οι οκτώ από τους δέκα δράστες των επιθέσεων, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους και είχαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν άλλοι 350 και πλέον. Πρόκειται για τον Αμπαούντ, τους Μπραχίμ Αμπντεσλάμ και Σάκιμπ Άκρου, που πήραν μέρος στις επιθέσεις εναντίον εστιατορίων και μπαρ, τους Όμαρ Μοστεφάι, Σάμι Αμιμούρ και Φουάντ Μοχάμεντ-Άγκαντ, που είχαν πάρει μέρος στην επίθεση στο συναυλιακό χώρο Μπατακλάν, και τον Μπιλάλ Χάντφι, που ανατινάχθηκε στο Σταντ ντε Φρανς. Ο Σαλά Αμπντεσλάμ, που φέρεται να μετέφερε με αυτοκίνητο την ομάδα των καμικάζι στο Σταντ ντε Φρανς, καταζητείται.
Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, οι άλλοι δύο καμικάζι του Σταντ ντε Φρανς είχαν εισέλθει στην Ευρώπη την 4η Οκτωβρίου μέσω Λέρου, όπου αναμίχθηκαν με αιτούντες άσυλο, και είχαν πλαστά διαβατήρια με τα ονόματα Άχμαντ αλ Μοχάμαντ και Μοχάμαντ αλ Μαχμούντ. Η αληθινή τους ταυτότητα παραμένει άγνωστη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θα ισχύει για όλα τα πλοία, ανεξαρτήτως σημαίας - Αφορά όλη την ακτογραμμή
Από τις οικογενειακές παέγιες μέχρι τις οργανωμένες πλαζ στην Ιταλία
Το υλικό δεν έχει επαληθευτεί ανεξάρτητα
Τέλος 20% στα φορτία μέσω των Στενών του Ορμούζ
Επιθέσεις και εκφοβισμοί κατά του προσωπικού που διανέμει ζωτικής σημασίας εφόδια στους αμάχους
«Ίσως να μας ονομάσουμε και “φύλακες αγγέλους” των Στενών»
Έμεινε ακινητοποιημένη μετά από πτώση και κατάφερε να επιβιώσει πίνοντας νερό από τη βρύση
Λονδίνο και Βρυξέλλες στοχοποιούν για πρώτη φορά από κοινού τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών
Στόχος η προστασία των ανηλίκων από τους αλγόριθμους και η ασφαλέστερη πρόσβαση στο διαδίκτυο
Η Ευρώπη στρέφεται σε νέους προμηθευτές και αυξάνει την εγχώρια παραγωγή
Παρουσία Ζελένσκι και Μητσοτάκη η κρίσιμη συνάντηση υπό τον Μακρόν
Περίπου 8.000 στρέμματα είχαν καεί σήμερα το πρωί
Χωρίς τέλος η διαμάχη για τα Στενά του Ορμούζ
Δραματική αύξηση των θανάτων σε 27 ευρωπαϊκές χώρες
Πολίτες κρύφτηκαν στην τουαλέτα για να σωθούν, αλλά δεν κατάφεραν να βγουν ποτέ
Ο αγαπημένος ηθοποιός του Jurassic Park είχε αποκαλύψει τη μάχη του με τον καρκίνο
Οι δύο άνδρες δηλώνουν ότι προσλήφθηκαν λίγες ημέρες πριν τη ληστεία και ότι δεν γνωρίζουν πού βρίσκονται σήμερα τα κλεμμένα κοσμήματα.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.