Κοσμος

Το Λονδίνο αποχαιρετά τον Bowie με ένα ολονύκτιο πάρτι στους δρόμους του Μπρίξτον

Όπως ακριβώς θα επιθυμούσε ο αθάνατος Ziggy (εικόνες, video)

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
317009-625141.jpg
EPA/ANDY RAIN

Χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους του Μπρίξτον, στο νότιο Λονδίνο, για να αποχαιρετίσουν και να τραγουδήσουν όλοι μαζί για τον David Bowie που απεβίωσε σε ηλικία 69 ετών από καρκίνο.

image

Στη γειτονιά που γεννήθηκε και μεγάλωσε στήθηκε ένα ολονύχτιο πάρτι στη μνήμη του Bowie. Ο κόσμος στο Μπρίξτον δεν πήγε για να πενθήσει το χαμό του μεγάλου μουσικού, αλλά για να γιορτάσει τη ζωή και να ξανατραγουδήσει μαζί με τον Ziggy τις μουσικές τους.

«David Bowie. Το δικό μας παιδί του Μπρίξτον. Αναπαύσου εν ειρήνη», έγραφε η φωτεινή επιγραφή στον κινηματογράφο Ritzy, ενώ πλήθος κόσμος κατέθετε λουλούδια στην τοιχογραφία του Bowie. Από τα μεγάφωνα ακουγόταν το Heroes και όταν όπως γράφει ο Independent «οι μπαταρίες άδειασαν» ο κόσμος τραγουδούσε α καπέλα όλες τις επιτυχίες του Βρετανού.

image

image

«Είναι απίστευτο αυτό που έγινε χθες βράδυ», δήλωσε η Honor Louise, μια θαυμάστρια του εκλιπόντος τραγουδιστή, η οποία διοργάνωσε το πάρτι στο Μπρίξτον μέσω ενός καλέσματος από το Facebook. «Ήταν ο τέλειος αποχαιρετισμός. Όλοι έλεγαν ότι αυτό θα ήθελε ο David. Δεν σταμάτησα να κλαίω και να τραγουδώ. Ένα ευχαριστώ σε όλους».

image

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ