- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ως η πιο αβέβαιη εκλογική αναμέτρηση της τελευταίας 40ετίας θεωρείται η αυριανή στην Ισπανία, όπου σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις τα νέα κόμματα φαίνεται να κερδίζουν σημαντικό τμήμα της εμπιστοσύνης των πολιτών.
Σε όλες τις δημοσκοπήσεις προηγείται το Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος όμως θα χρειαστεί να αναζητήσει συμμάχους καθώς το ενδεχόμενο της αυτοδυναμίας φαντάζει απίθανο. Ο Ραχόι δήλωσε πρόσφατα ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο μιας διακομματικής συμφωνίας, προκειμένου να υπάρξει κυβέρνηση τετραετίας, όμως τα βασικά κόμματα της αντιπολίτευσης απορρίπτουν, για την ώρα τουλάχιστον, τη συμμετοχή τους σε ένα κυβερνητικό σχήμα μαζί με το Λαϊκό Κόμμα.
Οι Σοσιαλιστές αναμένεται να είναι το δεύτερο κόμμα, με περιορισμένη τη δύναμή τους, ενώ για την Τρίτη θέση θα παλέψουν οι Podemos και οι φιλελεύθεροι Ciudadanos. Στα πολλά σενάρια που συζητιούνται αυτές τις ημέρες στην Ισπανία είναι και αυτό που θέλει μια κυβέρνηση από τους Σοσιαλιστές και το Podemos, αν και ο ηγέτης των τελευταίων Πάμπλο Ιγκλέσιας έχει ζητήσει αρκετές παραχωρήσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές
Τι θα βλέπουν οι χρήστες
Η πρόσβαση που μειώνει τη διαδρομή από 28 σε 11 μίλια
Συνελήφθη ο καπετάνιος και επτά μέλη του πληρώματος
Οι πολίτες της χώρας αποφάσισαν μέσω δημοψηφίσματος
Διακίνηση ανθρώπων, ναρκωτικά και βασανιστήρια
Η εφαρμογή Edge και η βοήθεια της AI
Έτοιμη να συνδράμει η Κυπριακή Δημοκρατία
Τριπλασιάζεται ο πληθυσμός το καλοκαίρι
«Μακάρι να μπορούσα να την αγκαλιάσω», δήλωσε η γυναίκα
Από το Τέξας στη Σικελία
Ο Χρίστος Γεωργάλας στο βιβλίο του «Ημερολόγιο Γάζας» περιγράφει την αποκλεισμένη Παλαιστίνη ως μια συλλογικότητα που για χάρη της το άτομο υπερβαίνει εαυτόν, ακόμα και τον φόβο του θανάτου
Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης
Τι υποστήριξε για το επίμαχο καρέ και ποιους «βλέπει» πίσω από το σχέδιο εκβιασμού της
Αναφορές για τραυματίες
Σχεδόν τρεις ημέρες μετά τις φονικές πλημμύρες
«Αρνήθηκε να εγκαταλείψει το σκάφος του» - Η μοιραία στροφή και η επέμβαση των αρχών
Απευθύνει έκκληση για την ενότητα των μουσουλμανικών χωρών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.