Κοσμος

Αυτός είναι ο τρίτος βομβιστής αυτοκτονίας του Bataclan

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
314935-232826.jpg

Αναγνωρίστηκε από τις γαλλικές αρχές και ο τρίτος καμικάζι της αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης στο θέατρο Bataclan στις 13 Νοεμβρίου στο Παρίσι. Πρόκειται για τον Γάλλο υπήκοο Φουέντ Μοχάμεντ Αγκάντ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, ο τρίτος από τους μακελάριδες ήταν 23 ετών, ζούσε στο Στρασβούργο και είχε ταξιδέψει στη Συρία το 2013.

Τα στοιχεία της έρευνας αναφέρουν ότι πρόκειται για άτομο του περιβάλλοντος του Μουράντ Φάρες, ενός από τους κύριους στρατολογητές τζιχαντιστών στη Γαλλία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «αξιόπιστες πηγές» αναφέρουν πως οι γαλλικές αρχές ταυτοποίησαν τον 23χρονο δράστη μετά από ανάλυση όλων των ευρημάτων και χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογικές μεθόδους, αφού η πυροδότηση των εκρηκτικών που είχε πάνω του είχαν διαμελίσει το σώμα του.

Υπενθυμίζεται πως και οι άλλοι δύο τρομοκράτες που σκόρπισαν το θάνατο στο θέατρο Bataclan ήταν επίσης Γάλλοι υπήκοοι ο 28χρονος Σαμί Αμιμούρ και ο 29χρονος Ομάρ Ισμαήλ Μουσταφάι.

Η Parisien αναφέρει πως το 2014 ο μεγαλύτερος αδερφός του τρομοκράτη είχε ανακριθεί από τις αρχές το 2014, μετά την επιστροφή τους από τη Συρία, όπου είχαν ταξιδέψει με έξι ακόμα άντρες.

Ο αδελφός του Καρίμ είναι κρατούμενος μετά το πέρασμά του από τη Συρία, σύμφωνα με την εφημερίδα. Περιλαμβανόταν σε μία ομάδα δέκα ατόμων που αναχώρησαν από τη συνοικία του Μάιναου του Στρασβούργου το 2013 με προορισμό τη Συρία. Δύο από την ομάδα σκοτώθηκαν στη Συρία, επτά επέστρεψαν την άνοιξη του 2014 και τέθηκαν υπό κράτησιν.

Ο τελευταίος της ομάδας ήταν ο Φουέντ Μοχάμεντ-Αγκαντ, που παρέμεινε στη Συρία και επέστρεψε στη Γαλλία για να επιτεθεί στο Bataclan και να σκοτωθεί εκεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ