Κοσμος

«Παράνομοι» πλέον οι εκατόνταρχοι του Κολοσσαίου στη Ρώμη

Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
300946-228273.jpg
EPA/ALESSANDRO DI MEO

«Παράνομοι» και «ακατάλληλοι» επειδή είναι από επίμονοι έως επιθετικοί κρίθηκαν οι εκατόνταρχοι του Κολοσσαίου, του Παλατινού Λόφου και του Πάνθεον στη Ρώμη. Οι εκατόνταρχοι, κάθε ηλικίας και ενίοτε υπηκοότητας, ντύνονται Ρωμαίοι και στήνονται από νωρίς το πρωί έξω από τα αξιοθέατα της ιταλικής πρωτεύουσας για να φωτογραφηθούν έναντι αμοιβής με τους εκατοντάδες τουρίστες. Η φωτογραφία με έναν εκατόνταρχο κυμαίνεται από 10 έως 5 ευρώ με λίγο παζάρι.

Σύμφωνα με διάταγμα του επιθεωρητή της Ρώμης Πάολο Τρόνκα, στόχος είναι η προστασία των τουριστών από τη «μη αποδεκτή, επίμονη και ορισμένες φορές επιθετική» συμπεριφορά των «εκατόνταρχων» στην προσπάθεια προσέλκυσης πελατείας. Σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έλειπαν και αψιμαχίες ανάμεσα στους «μονομάχους» για την εξασφάλιση της καλύτερης θέσης σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της πρωτεύουσας. Σ τις 8 Δεκεμβρίου αρχίζει το έτος του Ιωβηλαίου της Ευσπλαχνίας και ο επιθεωρητής και εκτελών χρέη προσωρινού δημάρχου Πάολο Τρόνκα δήλωσε ότι θέλει να «συμμαζέψει» την πόλη από τις μη νόμιμες δραστηριότητες γύρω από τον τουρισμό. Ωες εκ τούτου απαγορεύεται «οποιαδήποτε παρόμοια δραστηριότητα για τη μεταφορά τουριστών», επειδή πολλά ταξίλατα κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης των οποίων οι οδηγοί δεν είναι υποχρεωμένοι να έχουν άδεια οδήγησης ούτε ασφάλεια.

Τέλος, το διάταγμα απαγορεύει την αυτόκλητη προσέγγιση πωλητών μέσα στο δρόμο για επισκέψεις με τουριστικά λεωφορεία και την πώληση εισιτηρίων για την πρόσβαση στα μεγαλύτερα μουσεία --μια ιδιαίτερα συχνή εικόνα γύρω από τα μουσεία του Βατικανού. Το Ιωβηλαίο, άγιο έτος των καθολικών, αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις 20 Νοεμβρίου του 2016 και η δημοφιλής αιώνια πόλη θα προσελκύσει εκατομμύρια τουρίστες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.