- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ανέφερε πως θα σταλούν συστήματα S-400 στη βάση της Khmeimim και της Λαττάκειας στη Συρία. Σχετικά με τις ρωσικές επιδρομές, το Κρεμλίνο ανέφερε πως θα συνεχίσει να πλήττει ομάδες στη Συρία που βρίσκονται κοντά στα συροτουρκικά σύνορα.
«Θα επιθυμούσαμε οι τρομοκράτες και οι ένοπλοι [στη Συρία] να μείνουν μακριά από τα σύνορα με την Τουρκία, όμως δυστυχώς τείνουν να μένουν στην περιοχή κοντά στη μεθόριο» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ.
Παράλληλα ο Πούτιν συνέστησε στους Ρώσους να μην επισκέπτονται την Τουρκία και συγκεκριμένα είπε «Τι κάνεις, έπειτα από γεγονότα τόσο τραγικά, την καταστροφή του αεροσκάφους μας και τον θάνατο ενός πιλότου; Είναι ένα απαραίτητο μέτρο και το υπουργείο Εξωτερικών έκανε καλά που προειδοποίησε τους πολίτες μας για τον κίνδυνο παραμονής στην Τουρκία».
Επίσης ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε πως οι πολιτικοί ηγέτες της Τουρκίας ενθαρρύνουν τον εξισλαμισμό της τουρκικής κοινωνίας, γεγονός το οποίο αποτελεί πρόβλημα. «Το πρόβλημα δεν είναι η τραγωδία που ζήσαμε χθες, το πρόβλημα είναι πολύ βαθύτερο. Παρατηρούμε πως η νυν τουρκική ηγεσία εδώ και αρκετά χρόνια ακολουθεί σκόπιμα μια πολιτική υποστήριξης του εξισλαμισμού της χώρας της» είπε χαρακτηριστικά ο ρώσος πρόεδρος, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεν υπάρχουν επιζώντες
Οι διαβεβαιώσεις Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ και οι αντιρρήσεις της Τεχεράνης
Oι περισσότεροι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις
Η κίνηση προκάλεσε σχόλια
Iσραηλινοί αξιωματούχοι εκφράζουν ήδη έντονη δυσαρέσκεια
«Σώσαμε το Ισραήλ από εξόντωση», δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας
Στο επίκεντρο και ο πόλεμος στην Ουκρανία
Παράθυρο ευκαιρίας για διπλωματία σχετικά με την Ουκρανία διακρίνει ο Γερμανός καγκελάριος
Παράλληλα, επιδικάστηκε αποζημίωση ύψους 64.000 ευρώ
Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας και στήριξη σε Ουκρανία και Μολδαβία
Η ρύθμιση αφορά τόσο νέες αιτήσεις όσο και άδειες παραμονής
Αναμένεται άμεση αύξηση της ναυτιλιακής κίνησης στο Στενό του Ορμούζ
Τα επίσημα στοιχεία της Eurostat προκαλούν έντονη ανησυχία για το μέλλον της ευρωπαϊκής βιομηχανίας
H κόρη και γιατρός Σόνια Μπέινς έχει συνεργαστεί με την Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία
Για συνεργασία με την ICE κατηγορείται ο τεχνολογικός γίγαντας
Οι απαγωγές στο Αφγανιστάν είναι καθημερινότητα και η Σαμπνάμ Νασίμι γράφει γι' αυτό που συνέβη πριν από λίγες ημέρες
Η απόφαση οδήγησε στη σύλληψη περισσότερων από 3.000 υποστηρικτών της
Οι διαμαρτυρίες δεν επικεντρώνονται στο περιεχόμενο των γυρισμάτων
Tο συμβάν σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2022 κοντά στα βουνά Σαϊέν
Πινγκ-πονγκ ευθυνών για την επίθεση στον καθεδρικό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.