Κοσμος

Η Frontex πιέζει για συλλήψεις

«Θα πρέπει να συλλαμβάνονται και να κρατούνται όσοι δεν δικαιούνται άσυλο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
15718208.jpg
EPA/SANDOR UJVARI HUNGARY OUT

Την εκτίμηση ότι δεν έχουμε φτάσει ακόμη «στο ανώτατο σημείο» του κύματος μετανάστευσης έκανε μιλώντας στη Bild ο ο επικεφαλής της Frontex, Φαμπρίς Λεγκέρι, ο οποίος ζήτησε από τις ευρωπαϊκές κυβέρνησης να δώσουν το πράσινο φως για συλλήψεις των μεταναστών που δεν δικαιούνται πολιτικό άσυλο.

«Όποιος έχει ταξιδέψει παράτυπα και δεν έχει δικαίωμα να λάβει άσυλο θα πρέπει να οδηγείται γρήγορα πίσω στη χώρα του», είπε ο Λεγκέρι στη γερμανική εφημερίδα Bild. Προκειμένου να γίνεται αυτό, προσθέτει, «αν είναι απαραίτητο θα πρέπει να συλλαμβάνονται και να κρατούνται» όσοι μετανάστες εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία. Βάσει των ευρωπαϊκών κανόνων είναι δυνατό οι παράτυποι μετανάστες να κρατούνται έως και 18 μήνες, προκειμένου να οργανωθεί ο επαναπατρισμός τους.

Σύμφωνα με τον Λεγκέρι, η Frontex έχει ήδη καταγράψει φέτος «περισσότερες από 800.000 παράτυπες εισόδους» από τα σύνορα της Ε.Ε., ενώ πολλοί περισσότεροι άνθρωποι από εμπόλεμες περιοχές αναμένεται να κατευθυνθούν προς την Ευρώπη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν η ανθρώπινη ζωή στη Γάζα έχει λιγότερη αξία από ένα σύνθημα 
Όταν η ανθρώπινη ζωή στη Γάζα έχει λιγότερη αξία από ένα σύνθημα

Η άδεια διέλευσης ενός Παλαιστινίου προς την Αίγυπτο κόστιζε στη μαύρη αγορά 5.000 δολάρια για έναν ενήλικα και 7.500 δολάρια για ένα παιδί. Το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη οι τιμές αυτόματα διπλασιάστηκαν

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY