Κοσμος

Ένα τρένο για την Κοπεγχάγη...

Πέτρος Κουπέγκος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ευαισθητοποιημένοι με το μείζον θέμα για την ανθρωπότητα που τους αγγίζει άμεσα, κάποιοι ακτιβιστές αποφάσισαν να δράσουν με ένα ...τρένο για την Κοπεγχάγη!

Με μέση θερμοκρασία για τον Νοέμβριο στους 9,7 βαθμούς Κελσίου οι Βρυξέλλες δεν είναι τόσο παγωμένες όσο κάποτε, αφού κάθε χρόνος σχεδόν ...σπάει το ρεκόρ του προηγούμενου.

Έτσι, ευαισθητοποιημένοι με το μείζον θέμα για την ανθρωπότητα που τους αγγίζει άμεσα, κάποιοι ακτιβιστές αποφάσισαν να δράσουν με ένα ..τρένο για την Κοπεγχάγη! 

850 Ευρωπαίοι ταξίδεψαν από τις Βρυξέλλες για την Κοπεγχάγη, συμμετείχαν σε συζητήσεις, είχαν το “δικό τους” ραδιόφωνο, διαδήλωσαν με δεκάδες άλλες χιλιάδες και επέστρεψαν μετά από τρεις μέρες έμπρακτης στάσης πίεσης στους ηγέτες του κόσμου για τις αποφάσεις που χρειάζεται η ανατροπή τής κλιματικής αλλαγής.

Φυσικά, έτσι προστίθεται απλά ακόμη μια πρωτοβουλία πολιτών στις εκατοντάδες ή και χιλιάδες που γεννιούνται σε κάθε γωνιά του πλανήτη. 

Το αν θα είναι αρκετές όλες αυτές οι φωνές για να γείρουν την πλάστιγγα των αποφάσεων θα φανεί στις δεσμεύσεις που θα πάρουν όσοι έχουν την ευθύνη και την τύχη του κόσμου στα χέρια τους... 

www.radioxfam.org