Αποθέματα τροφίμων και νερού για την περίπτωση επίθεσης θα αποθηκεύσουν οι Γερμανοί
Δημοσίευμα επικαλείται σχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών
Για πρώτη φορά μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, η γερμανική κυβέρνηση σκοπεύει να καλέσει τους πολίτες της χώρας να συγκεντρώσουν αποθέματα τροφίμων και νερού για την περίπτωση επίθεσης ή καταστροφής, υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.
Η Γερμανία έχει τεθεί σε ύψιστη επιφυλακή μετά τις δύο επιθέσεις ισλαμιστών και το μακελειό που προκάλεσε ένας ψυχικά ασταθής έφηβος τον περασμένο μήνα.
Το Βερολίνο ανακοίνωσε πρόσφατα μέτρα στο πλαίσιο των οποίων θα αυξηθούν οι δαπάνες για την αστυνομία και τις δυνάμεις ασφαλείας και θα δημιουργηθεί μία ειδική μονάδα καταπολέμησης της τρομοκρατίας και του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.
«Ο πληθυσμός θα είναι υποχρεωμένος να διαθέτει προμήθειες φαγητού για δέκα ημέρες» γράφει η εφημερίδα, υποστηρίζοντας ότι αυτό προβλέπεται στην «Αντίληψη για την Πολιτική Προστασία», σχέδιο που έχει προετοιμάσει το υπουργείο Εσωτερικών.
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, μία κοινοβουλευτική επιτροπή ήταν εκείνη που είχε ζητήσει αρχικά να καταρτιστεί η στρατηγική της πολιτικής άμυνας, το 2012.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι το σχέδιο θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο την Τετάρτη και θα παρουσιαστεί από τον υπουργό το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Απέφυγε όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της πρότασης.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι με βάση το σχέδιο οι κάτοικοι θα πρέπει να αποθηκεύουν πόσιμο νερό για πέντε ημέρες.
Στην έκθεση, έκτασης 69 σελίδων, σημειώνεται ότι δεν θεωρείται πιθανή μια επίθεση σε γερμανικό έδαφος. Ωστόσο, ζητείται προληπτικά από τους πολίτες να προετοιμαστούν αναλόγως «για μια εξέλιξη που θα μπορούσε να απειλήσει την ύπαρξή μας και δεν μπορεί να αποκλειστεί κατηγορηματικά στο μέλλον», συνεχίζει το δημοσίευμα.
photo: EPA/SEBASTIAN WILLNOW
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ύποπτος ο πρώην σύντροφος της μητέρας του κοριτσιού
Ξεκινούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις
Ποια είναι τα δύο βασικά «αγκάθια»
Οι πιλοτικές ζώνες ελέγχου και οι φόβοι για νέες συγκρούσεις
«Δεν χαμογελά ποτέ» επανέλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για την Κόλινς
Τα σχέδια για κέντρα δεδομένων σε τροχιά και στη Σελήνη
Δεν είναι η πρώτη φορά που το έργο μπαίνει στο στόχαστρο
O Ντόναλντ Τραμπ έχει εντείνει αυτήν τη χρονιά τις κυρώσεις σε βάρος του νησιού
«Ο πρόεδρος εργάζεται νυχθημερόν σε απάνθρωπους ρυθμούς», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας
Άγνωστη η τύχη της εμβληματικής ενημερωτικής εκπομπής
Πιθανή συνάντηση με Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αν τα πράγματα «πάνε καλά»
Στο στόχαστρο το λιμάνι και η ναυτική βάση - Μήνυμα Πούτιν και απειλές για αντίποινα
416 προσαγωγές, οδοφράγματα και συγκρούσεις με την Αστυνομία ήταν το αποτέλεσμα των πανηγυρισμών των φιλάθλων της Παρί Σεν Ζερμέν μετά την κατάκτηση του Champions League από την ομάδα τους.
Πώς ο δημοσιογράφος Nicholas Potter ανακάλυψε τη φύση της γερμανικής αριστεράς
Η Μαρία Μονσεράτ Αλβαράδο αναλαμβάνει το πανίσχυρο υπουργείο Επικοινωνίας της Αγίας Έδρας
Η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο
«Δυσανάλογο το πρόστιμο» απαντά η εταιρεία
Η πριγκίπισσα Ίνγκριντ Αλεξάνδρα βρίσκεται κοντά στη μητέρα της
Μετά σκότωσε και μία συνάδελφό του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.