- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Σε δίκη εν μέσω Ολυμπιακών Αγώνων παραπέμπεται η Ντίλμα Ρουσέφ
Για παραποίηση των στοιχείων για το έλλειμμα
Η επιτροπή της Γερουσίας της Βραζιλίας η οποία είναι αρμόδια για την παραπομπή της προσωρινά απομακρυνθείσας από την προεδρία Ντίλμας Ρουσέφ σε δίκη για παραποίηση των στοιχείων για το έλλειμμα, ενέκρινε την παραπομπή ανοίγοντας τον δρόμο για την καθαίρεσή της.
Η επιτροπή, που έχει 21 μέλη, τάχθηκε με 14 ψήφους υπέρ και 5 κατά υπέρ της παραπομπής της Ρουσέφ σε δίκη διότι φέρεται να παραποίησε τα στοιχεία για το έλλειμμα στην προεκλογική της εκστρατεία το 2014, όταν υποσχόταν να αυξήσει τις δημόσιες δαπάνες. Το αποτέλεσμα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Ραϊμούντο Λίρα, υποστηρικτής του προσωρινού προέδρου Μισέλ Τέμερ.
Η παραπομπή της σε δίκη και η οριστική της απομάκρυνση από την εξουσία θα σηματοδοτούσε το τέλος των 13 ετών διακυβέρνησης από το κεντροαριστερό Κόμμα Εργατών (PT). Ταυτόχρονα με μια σειρά σκανδάλων διαφθοράς, η διαδικασία παραπομπής κλιμάκωσε την πιο σοβαρή πολιτική κρίση στη Βραζιλία εδώ και δεκαετίες, ενώ η χώρα ετοιμαζόταν για να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Η πολιτική κρίση είναι ο βασικός παράγοντας που ώθησε τους περισσότερους ξένους ηγέτες να αποφύγουν να πάνε στη Βραζιλία για την τελετή έναρξης. Μόλις 28 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων έχουν επιβεβαιώσει ότι θα είναι παρόντες, πολύ λιγότεροι από τους 50 που ανέμενε η Μπραζίλια.
Η ολομέλεια της Γερουσίας θα ανακοινώσει κατόπιν ψηφοφορίας την ερχόμενη Πέμπτη εάν αποδέχεται τις κατηγορίες και άρα εάν θα αρχίσει η δίκη.
Η δίκη της Ρουσέφ στην ολομέλεια της Γερουσίας αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του Αυγούστου, μερικές ημέρες μετά την ολοκλήρωση των αγώνων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι νέες οδηγίες στην πλατφόρμα
Στην απάντησή του δεν διατυπώνει ρητή θέση για τη νομιμότητα του μνημονίου
Mετά την κρίση της πανδημίας, οι νέες αναταράξεις στις αερομεταφορές και οι εταιρείες που αντέχουν
«Ήταν δικαιολογημένοι» είπε η εισαγγελία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Σε υπόθεση που συνδέεται με εκείνη της Cambridge Analytica, της συμβουλευτικής εταιρείας που ενεπλάκη στην προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016
Η ψηφοφορία για τον τερματισμό του εμπάργκο στο νησιωτικό κράτος θα πραγματοποιηθεί την άλλη εβδομάδα
Επιστρέφει στα καθήκοντά του
Η κοινή δήλωση των 27 κρατών-μελών
Ο άνδρας υπέστη θανάσιμο τραυματισμό στο κεφάλι
Δημοσκόπηση των New York Times και Siena College καταγράφει τη χαμηλότερη επίδοση του Αμερικανού προέδρου
Παιδεία, κόστος ζωής και αντίθεση στη στρατιωτική θητεία στην ατζέντα των κινητοποιήσεων - Φόβοι για επεισόδια
Η σύνδεση με την πρώην ομάδα «Ταυτότητα και Δημοκρατία»
Η συγκεκριμένη αστυνομική φύλαξη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ερωτήματα για προνομιακή μεταχείριση
Tι ανέφερε ο γεννημένος στην περιοχή κατά κόσμο Φεντερίκο Λουτσία
Η επίσημη ανακοίνωση του Αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεσμεύεται ότι δεν θα επαναληφθούν οι σκηνές βίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.