- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μόνο 28 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων έχουν επιβεβαιώσει ότι θα παραστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, πολύ λιγότεροι από τους 50 που ανέμεναν οι διοργανωτές την περασμένη εβδομάδα, είπαν πηγές της κυβέρνησης της Βραζιλίας στο Reuters χθες.
Με την πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ να έχει απομακρυνθεί προσωρινά από τα καθήκοντά της ώστε να παραπεμφθεί σε δίκη στη Γερουσία με κατηγορία την παραβίαση κανόνων του προϋπολογισμού, δεν έχουν τεθεί αιτήματα έως τώρα για διμερείς συναντήσεις με τον προσωρινό πρόεδρο Μικέλ Τεμέρ στο Ρίο, είπαν οι πηγές.
Από τη Λατινική Αμερική, μόνο οι πρόεδροι της Αργεντινής και της Παραγουάης έχουν επιβεβαιώσει ότι θα παραστούν στους αγώνες, οι οποίοι διεξάγονται από τις 5 έως τις 21 Αυγούστου. Η Κίνα θα στείλει τον αντιπρόεδρό της, παρά τις στενές εμπορικές σχέσεις της με τη Βραζιλία, βεβαίωσαν τρεις πηγές.
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, του οποίου η χώρα είναι μεταξύ των υποψηφίων χωρών για τους Ολυμπιακούς του 2024 (Παρίσι), θα παραστεί, όπως επίσης και οι ηγέτες της Πορτογαλίας και της Γερμανίας.
Της αμερικανικής αποστολής θα προεδρεύσει ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, ο οποίος έχει προγραμματίσει διμερή συνάντηση με τον βραζιλιάνο ομόλογό του Ζοζέ Σέρα.
Ο Τεμέρ, πρώην αντιπρόεδρος, είπε σε δημοσιογράφους σε πρόσφατη συνέντευξη ότι σκοπεύει να κρατήσει χαμηλό προφίλ διεθνώς μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης της Ρούσεφ στο τέλος του Αυγούστου, μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Διαφωνούμε όπως συμβαίνει στις οικογένειες» δηλώνει ο Νετανιάχου
Ύποπτος ο πρώην σύντροφος της μητέρας του κοριτσιού
Ξεκινούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις
Ποια είναι τα δύο βασικά «αγκάθια»
Οι πιλοτικές ζώνες ελέγχου και οι φόβοι για νέες συγκρούσεις
«Δεν χαμογελά ποτέ» επανέλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για την Κόλινς
Τα σχέδια για κέντρα δεδομένων σε τροχιά και στη Σελήνη
Δεν είναι η πρώτη φορά που το έργο μπαίνει στο στόχαστρο
O Ντόναλντ Τραμπ έχει εντείνει αυτήν τη χρονιά τις κυρώσεις σε βάρος του νησιού
«Ο πρόεδρος εργάζεται νυχθημερόν σε απάνθρωπους ρυθμούς», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας
Άγνωστη η τύχη της εμβληματικής ενημερωτικής εκπομπής
Πιθανή συνάντηση με Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αν τα πράγματα «πάνε καλά»
Στο στόχαστρο το λιμάνι και η ναυτική βάση - Μήνυμα Πούτιν και απειλές για αντίποινα
416 προσαγωγές, οδοφράγματα και συγκρούσεις με την Αστυνομία ήταν το αποτέλεσμα των πανηγυρισμών των φιλάθλων της Παρί Σεν Ζερμέν μετά την κατάκτηση του Champions League από την ομάδα τους.
Πώς ο δημοσιογράφος Nicholas Potter ανακάλυψε τη φύση της γερμανικής αριστεράς
Η Μαρία Μονσεράτ Αλβαράδο αναλαμβάνει το πανίσχυρο υπουργείο Επικοινωνίας της Αγίας Έδρας
Η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο
«Δυσανάλογο το πρόστιμο» απαντά η εταιρεία
Η πριγκίπισσα Ίνγκριντ Αλεξάνδρα βρίσκεται κοντά στη μητέρα της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.