- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μάικλ Μουρ: Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Αυτό θα ακούμε για τέσσερα χρόνια
Ο γνωστός σκηνοθέτης προβλέπει τον νικητή του Νοεμβρίου ελπίζοντας να διαψευστεί
Ο Μάικλ Μουρ πιστεύει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα κερδίσει την Χίλαρι Κλίντον στις εκλογές του Νοεμβρίου για την ανάδειξη του νέου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο βραβευμένος με Όσκαρ παραγωγός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος ντοκιμαντέρ δηλώνει απαισιόδοξος για το μέλλον και γράφει μια πρόβλεψη με τον τίτλο: «Πέντε λόγοι που θα δώσουν τη νίκη στον Τραμπ».
«Λυπάμαι που γίνομαι μάντης κακών ειδήσεων, αλλά σας είχα προειδοποιήσει από πέρυσι το καλοκαίρι ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι αυτός που θα πάρει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές. Σήμερα έχω ακόμα πιο άσχημα και καταθλιπτικά νέα για σας: Ο Ντόναλντ Τζ. Τραμπ θα κερδίσει τον Νοέμβριο. Αυτός ο άθλιος, αδαής, επικίνδυνος, κλόουν μερικής απασχόλησης και ψυχοπαθής πλήρους απασχόλησης θα είναι ο επόμενος πρόεδρός μας. Πρόεδρος Τραμπ. Πείτε το, πρέπει να το συνηθίσουμε, γιατί θα το ακούμε και θα το λέμε για τέσσερα χρόνια», γράφει ο Αμερικανός σκηνοθέτης του Fahrenheit 9/11 και του Ακήρυχτου Πολέμου.
«Αν πιστεύετε ότι η Χίλαρι Κλίντον μπορεί να κερδίσει τον Τραμπ με επιχειρήματα, με τη λογική και με την εξυπνάδα της τότε ολοφάνερα δεν έχετε καταλάβει τι συνέβη το τρέχον έτος σε 56 προκριματικές εκλογικές διαδικασίες όταν 16 Ρεπουμπλικανοί υποψήφιοι προσπάθησαν προσπαθούν με κάθε τρόπο να βγάλουν εκτός κούρσας το ασταμάτητο τριαξονικό Τραμπ».
Ο Αμερικανός σκηνοθέτης προβλέπει ότι θα είναι καθοριστική η ψήφος των μεσοδυτικών πολιτειών, η ψήφος διαμαρτυρίας «του οργισμένου λευκού», η αποχή και η αδυναμία των οικονομικά αδύναμων ισπανόφωνων και αφροαμερικανών να προσέλθουν στις κάλπες. Σύμφωνα με τον Μουρ ο Τραμπ είναι 100% σίγουρο ότι θα ακολουθήσει τη στρατηγική των Φάρατζ και Τζόνσον που έφεραν τη Βρετανία εκτός ΕΕ.
Ο Μάικλ Μουρ αναφέρεται και στο επονομαζόμενο «Πρόβλημα Χίλαρι». Λέει χαρακτηριστικά: «Ειλικρινά, συμπαθώ την Χίλαρι. Αλλά εκείνη η ψήφος της για τον πόλεμο στο Ιράκ με έκανε να υποσχεθώ στον εαυτό μου ότι ‘καλύτερα να μου κοπεί το χέρι παρά να την ψηφίσω’. Και δεν έχω αθετήσει το λόγο μου. Ένα γεράκι είναι κι αυτή και θα βρει τρόπο να μας εμπλέξει σε μια στρατιωτική επιχείρηση. Ωστόσο, το δάχτυλο του ψυχοπαθή Τραμπ θα είναι συνέχεια στο Κουμπί του πολέμου».
«Μακάρι να διαψευστώ. Μακάρι να αποδειχθεί ότι έπεσα έξω. Το επιθυμώ όσο τίποτε άλλο στη ζωή μου», λέει ο Μάικλ Μουρ. (Διαβάστε εδώ το κείμενο του Μάικλ Μουρ αναλυτικά)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Πώς κατέρρευσε η «ειδική σχέση» Ρώμης και Λευκού Οίκου
Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μετά τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών - Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ο Ματάν Γκρίνμπεργκ της startup Factory επένδυσε στην ποιότητα του ύπνου του προσωπικού του
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Το κτίριο, ένας οκταώροφος πύργος επενδεδυμένος με γρανίτη, έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του
Oι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.