- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα σκαρφαλώνει ο απολογισμός της χειρότερης επίθεσης στο Ιράκ φέτος, με τους νεκρούς να φτάνουν τουλάχιστον τους 142 −κατά άλλες αναφορές, 165− και τους τραυματίες να ξεπερνούν τους 200.
Η επίθεση, διά χειρός ISIS, που ακολουθεί την ανακατάληψη της Φαλούτζα θεωρείται μήνυμα πως όσο κι αν η τζιχαντιστική δράση χάνει στο πεδίο του πολέμου, η δυνατότητά της να σπέρνει το χάος παραμένει αμείωτη.
Σύμφωνα με τις επίσημης αναφορές Ιρακινών αξιωματούχων, το πρωί της Δευτέρας ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει πλέον τους 142. Το βρετανικό BBC από την πλευρά του μιλά για ακόμη περισσότερους, λέγοντας πως οι νεκροί είναι 165.
Η χώρα έχει κηρυχθεί σε τριήμερο πένθος, όμως τον θρήνο στη Βαγδάτη συνοδεύει η οργή: Όταν ο πρωθυπουργός Χαϊντέρ αλ Αμπαντί επισκέφθηκε την περιοχή, έγινε δεκτός από εξοργισμένο πλήθος.
Η βομβιστική επίθεση, με στόχο αγορά σε σιιτική περιοχή την ώρα που ήταν γεμάτη με κόσμο που ψώνιζε για τη λήξη του Ραμαζανιού, ήταν τέτοια που σοροί ανασύρονταν ακόμη και τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα.
photo: EPA/ALI ABBAS
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστυνομία περίμενε τους επιβάτες στο αεροδρόμιο
Στους πιθανούς στόχους περιλαμβάνονται εγκαταστάσεις δίπλα ή μέσα στην Τεχεράνη
Η συζήτηση αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα σε μια χώρα γνωστή για τις εξαντλητικές ώρες εργασίας
Την οποία χαρακτήρισε «ιστορικά ακριβή» και απόλυτα πιστή στο πρωτότυπο έργο
Μια ιστορική ανατομία του αμερικανικού λαϊκισμού
H εταιρεία χαρακτήρισε το συμβάν «πρωτοφανές περιστατικό κυβερνοασφάλειας»
Άδεια ράφια στη Βρετανία
Χωρίς τέλος η κόντρα του δημάρχου Νέας Υόρκης με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ
Η επικίνδυνη καθημερινότητα σε μια πλωτή πολιτεία
Παρομοίαζε τη στρατολόγηση γυναικών με το ψάρεμα
Χαλάζι, καταιγίδες και καταστροφές στον Βορρά, πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου και φωτιές στον Νότο
Το αυστριακό κράτος προχώρησε το 2017 στην υποχρεωτική αγορά του κτιρίου
Η πρώτη χώρα της ΕΕ που παίρνει αυτό το μέτρο
Η «άσκηση» που φέρεται να είχε σχεδιαστεί στο πλαίσιο της θεραπείας
Ο Ντραπάτι αντικαθιστά τον Ολεξάντρ Σίρσκι, με απόφαση Ζελένσκι
Στην καριέρα του συνόδευσε με το σαξόφωνό του θρύλους της μουσικής
Ποια θαλάσσια περιοχή δεσμεύει
Η νέα εξαγγελία του νέου πρωθυπουργού στη Βρετανία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.